Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominikkal reklámozza az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Európa-bajnoki- selejtezők soron következő fordulóját. Az UEFA egyelőre továbbra sem vesz tudomást a hírekben szereplő új helyszínről, hivatalosan még mindig Plovdiv a rendező város. Furcsa, de mintha az UEFA is azt sugallná, hogy a magyar válogatott már kijutott az Eb-re.

A végéhez közeledik a bohózat, amelyet a bolgárok rendeznek a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező apropóján - derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Az UEFA két felületén is Szoboszlai Dominikkal reklámozza az Eb-selejtezők következő fordulóját. A címlapon a Mire kell figyelni a kilencedik játéknapon (What to look out for on Matchday 9) dobozban a képen Szoboszlai Dominik köszön vissza Robert Lewandowski és a walesi Ethan Ampadu társaságában. A cikkbe kattintva olvasható, hogy az UEFA szerint is szenzáció, hogy Magyarország zsinórban a harmadik Eb-re juthat ki. Az európai szövetség sajtósai is tudják, hogy a magyar válogatottnak egy pont is elég a kijutáshoz, a mérkőzés megrendezésének nevetséges epizódjaival a cikk nem foglalkozik.

Az UEFA sem tudja, mi történik Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Ha a címlapon a felső paneleknél az UEFA EURO 2024 panelt választjuk ki, akkor felül a Változatok a kijutásra (EURO qualifying permutations) című anyag jön fel, a képen ismét Szoboszlai Dominik a központi alak, amint a magyar válogatott ünneplését vezényli. A kép nem éppen friss, Kleinheisler László mellett Baráth Péter is feltűnik rajta.

Ha kiválasztjuk a Bulgária–Magyarország mérkőzést a G csoportból, ott pedig továbbra is Plovdiv, a Hriszto Botev Stadion szerepel helyszínként. Az UEFA honlapján még csak nem is olvashatunk arról, hogy a jelenlegi állás szerint Kardzsali lenne a potenciális város, ahol lejátszanák a találkozót.

Szoboszlai szerint tilos foglalkozniuk a meccs helyszínét övező bonyodalmakkal, másrészt viszont utalt arra, hogy röhejes, ami Bulgáriában történik.

- nyilatkozta Szoboszlai.