Messi fojtogatta az ellenfelét, tömegverekedés az argentinok meccsén - videó

fbl Horizontal FOOTBALL WORLD CUP SPORT QUALIFICATION TEAM SPORTS
Argentina's forward Lionel Messi (C) and Uruguay's defender Mathias Olivera (R) argue during the 2026 FIFA World Cup South American qualification football match between Argentina and Uruguay at La Bombonera stadium in Buenos Aires on November 16, 2023. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
Péntek éjjel a a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messivel felálló világbajnoki címvédő Argentína 2-0-ra kikapott a vendég Uruguaytól a 2026-os labdarúgó-vb dél-amerikai selejtezőjének ötödik fordulójában. A találkozó után már megszokott módon az argentinok sztárjátékosa szolgáltatta a témát, aki ezúttal azzel került a címlapokra, hogy a meccsen torkon ragadta az uruguayi válogatott játékosát, Mathias Oliverát.

A találkozó 20. percében egy tömegjelent alatt az argentin csapatkapitány Messi ment rendet teremteni. A nyolcszoros aranylabdás támadó kezdésként könyökkel mellbe vágta Mathias Oliverát, ezt követően pedig torkon is ragadta az uruguayi játékost. Az esetről készült videó a linkre kattintva megtekinthető.

A találkozó után Messi azt mondta, hogy a uruguayi játékosnak tiszteletet kellene tanulniuk.

Inkább nem mondom ki, amit gondolok egyes gesztusokról, de

a fiatalabb játékosoknak tanulniuk kell. Jó csapatuk van, de a fiataloknak meg kellene tanulniuk az idősebbektől, mi a tisztelet.

Ezek a meccsek mindig intenzívek, de tiszteletteljesek is” - mondta a találkozó után Lionel Messi, aki minden bizonnyal az uruguayi Manuel Ugarténak is üzent, aki a találkozón "Messi kis f#sz szopójának" nevezte az argentinok középpályását, Rodrigo De Pault.