Vágólapra másolva!
Pisont István lett Márton Gábor másodedzője a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszegi TE csapatánál. A Budapest Honvéd legendás alakja elmondta, milyen érzésekkel fogadta a megkeresést.

Márton Gábort múlt hétfőn nevezték ki a Zalaegerszeg csapatánál, a régi-új edző Boér Gábort váltotta a bajnokságban jelenleg tizedik helyen álló csapat élén. Két nappal később aztán kiderült, hogy a segítője Pisont István lesz, aki legutóbb a Budapest Honvédnál dolgozott az élvonalban – korábbi csapatától 2021 februárjában távozott.

– reagált a kinevezésére a Metropolnak Pisont István. – Az első közös zalaegerszegi edzés után úgy véltem,

Nem könnyű, de nem is megoldhatatlan a feladat, elvégre az élmezőnyben és az alsóházban is óriási a tumultus. Fordulóról fordulóra változik a helyzet, tehát minden megszerezhető ZTE-pontnak óriási a jelentősége."

Pisont István legutóbb a Budapest Honvédnál dolgozott Forrás: honvedfc.hu

Pisont István céljai a ZTE-nél

Az 53 éves szakember tudja, hogy az egymással szakmailag és emberileg is kiváló kapcsolatban lévő trénerkettős feladata az lesz, hogy elkerüljék a kiesést a zalai együttessel. A Honvéd-legenda a játékosok egyéni képzésével is foglalkozik, mert az a célja, hogy a pályán kívül is közösséget alkossanak a focisták.

„Számos egyéni beszélgetést tervezek.

Előny, hogy Márton Gabi dolgozott már Zalaegerszegen, ezért tökéletesen képben van az itteni helyzettel. Szakmai felkészültsége pedig garancia arra, hogy mihamarabb elkerüljünk a kiesési zónából" – nyilatkozta a játékosként 31-szeres magyar válogatott Pisont István.

Az új edzőpáros szombaton 17 órakor odahaza az ötödik helyezett Debrecen ellen mutatkozik be a zalai kispadon tétmeccsen.