Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC kétgólos előnyt követően 2-2-es döntetlent játszott a Hannover otthonában.

A berlini csapatban Dárdai Pál 21 esztendős fia, Márton ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget és egészen a 73. percig pályán volt. A magyar szakember másik két fia, a 18 éves Bence, valamint a magyar válogatott Dárdai Palkó sérülés miatt kihagyta a találkozót.

Dárdai Márton (j) ezúttal is kezdőként lépett pályára Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Inderlied

A két csapat a német másodosztályban 1995-ben találkozott utoljára, akkor a Hannover nyert 1-0-ra. Most azonban a Hertha szűk félóra után Florian Niederlechner góljával megszerezte a vezetést az addig mezőnyfölényben játszó és lesgólig is eljutó hazaiak ellen. Sőt, még a szünet előtt aztán egy pazar támadás végén Pascal Klemens növelte a vendégek előnyét.

Dárdaiéknak azonban a kétgólos előnyt nem sikerült megtartani, mivel a fordulás után Nielsen góljával előbb szépített, majd a 80. percben Andreas Voglsammer révén egyenlített a Hannover.

A berliniek sorozatban harmadik alkalommal játszottak döntetlent a bajnokságban és ezzel egyelőre maradtak a 10. helyen, míg a Hannover négypontos hátrányba került a magyar válogatott Németh Andrást is foglalkoztató Hamburggal szemben, amely hazai pályán győzte le a kieső helyen álló Braunschweig csapatát. A 21 éves magyar csatár a 91. percben csereként állt be a magyar származású szlovák válogatott Bénes László helyére.

Eredmény, Bundesliga 2, 14. forduló:
Hannover - Hertha BSC 2-2 (0-2)
Hamburg SV - Braunschweig 2-1 (2-0)