A Liverpool edzője nagyon mérges lett Szoboszlai gólját követően

fbl Horizontal FOOTBALL EUROPA LEAGUE
Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts as he watches is side from the technical area during the UEFA Europa League Group E football match between Toulouse FC (TFC) and Liverpool at the Stadium de Toulouse, in Toulouse, southwestern France on November 9, 2023. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A Liverpool 2-0-ra nyert a Sheffield United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szerdai játéknapján. A Vörösök második gólját Szoboszlai Dominik szerezte, és ugyan ennek még nagyon örült Jürgen Klopp vezetőedző, néhány perccel később egy riporter kihozta őt a sodrából.

A Liverpool a 37. percben Virgil van Dijk révén szerezte meg a vezetést az új vezetőedzővel felálló Sheffield otthonában, majd a hajrában, a 94. percben Szoboszlai Dominik állította be a végeredményt egy szép góllal. A vendégek így megerősítették a második helyüket a tabellán, ugyanis a Manchester City vereséget szenvedett a sikerével a harmadik pozícióba fellépő Aston Villától.

Virgil Van Dijk és Szoboszlai Dominik szerezte a Liverpool két gólját Forrás: AFP/Darren Staples

Jürgen Klopp kifakadása

A találkozó után a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp amiatt is dühös lehetett, mert kiderült, Joel Matip keresztszalag-sérülése olyan súlyos, hogy a teljes szezont ki kell hagynia a védőnek. Ám talán ennél is jobban kihozta őt a sodrából az Amazon Prime Sport műsorvezetője, Marcus Buckland. A riporter azzal próbált viccelődni, hogy

a hétvégi fordulóban a Liverpool szombaton 13:30-tól (helyi idő szerint 12:30-tól) játszik a Crystal Palace csapatával, ami közismerten Klopp legkevésbé kedvelt kezdési időpontja.

A poént Buckland arra próbálta felhúzni, hogy ezúttal nem csütörtökön kellett Európa-liga-meccset játszania a sorozatterhelést átélő Szoboszlai Dominikéknak, így talán kisebb baj, hogy Klopp "kedvenc" időpontjában rendezik a meccset. A német vezetőedző azonban nem értékelte a tréfát.

„A Crystal Palace is játszott ma este, szóval nem ezzel van a gond, de

De persze, szerinted a foci puszta szórakozás, és ezzel minden rendben van...." – mondta Klopp, majd miután Buckland jelezte, hogy nem akart tiszteletlen lenni, a német szakember úgy reagált, hogy "már az voltál" – írta meg a Magyar Nemzet is.

A Liverpool hátránya két pont a listavezető Arsenal mögött, miután a londoniak szintén nyerni tudtak a hétközi fordulóban.