Rettegés volt a válogatott focista élete, miután egy sorozatgyilkoshoz hasonlította az angol foci fenegyereke

Gillingham v Fleetwood Town - Sky Bet League 1 Football League League One Soccer Saturday 24th October 2020 Gillingham vs Fleetwood Town Sky Bet League 1 Horizontal FOOTBALL
Joey Barton manager of Fleetwood Town pre match during the Sky Bet League 1 match between Gillingham and Fleetwood Town at the MEMS Priestfield Stadium, Gillingham on Saturday 24th October 2020. (Photo by Tom West/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol foci börtönviselt fenegyerek, Joey Barton újra egy maga kreálta botrány középpontjában áll, és szemmel láthatóan nagyon élvezi a helyzetet.

A korábbi egyszeres angol válogatott középpályás, aki karrierje során ugyanúgy megfordult a Manchester Cityben, a Newcastle Unitedben, vagy a Glasgow Rangersben, mint a börtönben, az elmúlt hetekben közösségi oldalon éli ki hírhedt agresszivitását. Mondhatni, hogy legalább nem csapattársaival vagy ellenfeleivel verekszik a pályán, esetleg járókelőket ver össze részegen, de ez sem jobb.

Joey Barton edzőként is pont ugyanolyan, mint játékosként volt Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Barton szemét elsősorban a férfi meccseken feltűnő, sőt szót kapó női szakkommentátorok csípik. Az októberben a Bristol Rovers kispadjáról kirúgott Barton szerint a szakértők lehetnek akárhányszoros válogatottak, nem értenek a focihoz, és csak "hülyeségeket" beszélnek. Legutóbbi "áldozata" a 103-szoros válogatott Eni Aluko és az angol női válogatott egy másik klasszisa, Lucy Ward. Barton őket a hírhedt sorozatgyilkos pároshoz, Fred és Lucy Wardhoz hasonlította.

Eni Aluko nagyon nehezen viselte a Barton kritikája után elszabaduló indulatokat Forrás: AFP/Marc Atkins

Ez aztán az erre fogékony követőtáborában irtózatos gyűlölethullámot indított el. A BBC cikke szerint a 36 éves korábbi válogatott Aluko olyan durva, nem egyszer halálos fenyegetéseket kapott, hogy egy hétig az utcára sem mert kilépni a lakásából.

Bartont ez különösebben nem hatotta meg, újfent leszögezte, hogy nem bírja Eni Alukót, illetve, hogy a nőknek semmi keresnivalójuk a férfi labdarúgás világában. Korábbi posztja alapján a fociban anblokk nincs keresnivalójuk a nőknek, mert olyan gyengék, hogy a vb-ezüstérmes angol válogatottat is megverné bármelyik vasárnapi ligás amatőr csapat is.