Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban megírtuk, jó esélyes van arra, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa 13 év után eladja a IV. kerületi klubot, ugyanis a lehetséges vevővel állítólag megszületett a megállapodás, a szerződéseket pedig a héten írhatják alá. A Nemzeti Sport azt írja, hogy a belga tulajdonos hétfőn tér vissza Újpestre, hogy eligazítást tartson a klub alkalmazottjainak, mellette pedig az is megeshet, hogy még a keddi Debrecen elleni bajnoki előtt kirúgják a csapat vezetőedzőjét, a szerb Nebojsa Vignjevicset.

A Nemzeti Sport az MTK elleni megalázó vereség után a Duchatelet család közvetlen környezetéből és más klub közeli forrásokból arról értesült, hogy megszületett az egyezség az Újpest belga tulajdonosa és a klub leendő tulajdonosai között. A hírek szerint már megtörtént a klub átvilágítása, és a napokban döntő szakaszukhoz értek az egyeztetések, azóta pedig az elvi megállapodás is megszületett. A lap úgy tudja, hogy egy hazai nagyvállalat háttértámogatásával valósulhat meg a tulajdonosváltás. Az Újpestnek tehát magyar tulajdonosa lesz.

Roderick Duchatelet hamarosan eladhatja az Újpest FC-t Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy az adás-vétel lezárása miatt is visszatért Magyarországra Roderick Duchatelet, aki múlt héten még nem tartózkodott hazánkban. A lap úgy tudja, hogy a klub elnöke hétfőn tart eligazítást az alkalmazottaknak a továbbiakról, és az is eldőlhet, hogy a keddi, Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen még Nebojsa Vignjevics vezetőedző irányítja-e a csapatot.

Az MTK elleni mérkőzésen a szurkolók már az első félidőben Nebojsa Vignjevics távozását követelték. A találkozó után aztán az újpesti szurkolók átvonultak a Szusza Ferenc Stadionhoz, ahol a visszaérkező játékosok befutottak a klubházba, a szerb edző pedig azzal próbálta meg csitítani a kedélyeket, hogy megígérte a szurkolóknak, hogy beadja a lemondását.