Társoldalunk:

Nemcsak Westeros, hanem a világ legerősebb embere a Hegy

2018.05.08. 17:45

A méltán népszerű tévésorozatban, a Trónok harcában szereplő izlandi óriás, Hafthor Júlíus Björnsson nemcsak szerepe szerint az ismert világ legerősebb embere, hanem a valóságban is.

A fantasy sorozatban a királynő kegyetlen testőrét, a csak Hegy néven emlegetett Gregor Clegane-t alakító izlandi színész és erőemelő, Hafthor Júlíus Björnsson három második és ugyanennyi harmadik helyezés után nyerte meg a Világ Legerősebb Embere versenyt, melynek döntőjét a Fülöp-szigeteken rendezték a hétvégén.

A versenyszámok ezúttal is a jól ismert megpróbáltatások voltak, úgy mint autók emelgetése, kamionok elhúzása és minél nehezebb, egyúttal minél kényelmetlenebb dolgok cipelése. 

A 206 centi magas, nagyjából 190 kilogramm versenysúlyú, juniorként még válogatott kosárlabdázó Björnsson tovább öregbítette Izland hírnevét a sorozatban: az egyaránt négyszeres győztes Jon Pall Sigmarsson és Magnus Ver Magnusson (Björnsson mentora) után ő a harmadik izlandi győztes, egyúttal a kilencedik elsőséget szerezte a szigetnek.