Vágólapra másolva!
Az Origo fotósa, Csudai Sándor 1. helyezett lett a Testnevelési Egyetem által kiírt II. Németh Ferenc fotópályázat, hazai rendezésű világverseny kategóriáját. 

A Testnevelési Egyetem szervezésében 2019 október 2-3-án kerül megrendezésre a TE új Központi épületében a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia. A magyar és angol nyelvű nemzetközi tudományos rendezvény célja, hogy ösztönözze újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását a sportban.

Az esemény apropóján a LikeGroup főtámogatásával a magyar sportfotózás erejének bemutatására, a fiatal és amatőr fotósok motiválására hagyományteremtő céllal, pénzdíjas fotópályázat került kiírásra három kategóriában.

A képeket egy öttagú zsűri (Mezei Dániel sportriporter, Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője, Szabó Miklós, a Nemzeti Sport fotórovatvezetője, Németh Péter, Németh Ferenc fiat, Szabó Zoltán fotóművész) bírálta el.

Telitalálat Forrás: photo: [ Sandor Csudai ] . www.sandorcsudai.com/Photo: [Sandor Csudai]

Döntése alapján a III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia rendezvényének helyet adó Testnevelési Egyetem Központi épületében összesen 40 kép kerül bemutatására nagy méretben, nemzetközi sajtótájékoztató keretein belül. A képek egy részét a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Aulájában lehet megtekinteni.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora elmondta, hogy már második alkalommal rendezik meg a Németh Ferenc fotókiállítást, amellyel az MTI, a Nemzeti Sport és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egykori, 2013-ban elhunyt kitűnő fotósának állítanak emléket. Elmondta, hogy Németh Ferenccel sok kézilabda-mérkőzés élménye, emléke köti össze, baráti kapcsolatban voltak egymással.

"Örülök annak, hogy Németh Ferenc hagyatékából kiállíthatunk néhányat, és szeretném, ha a TF a jövőben is otthont adna a sportpillanatokat megörökítő alkotásoknak, ezzel is jelezve, hogy a sport a kultúra része" – fogalmazott a rektor.

"Úgy érzem, apu hazatért, hiszen ide jártunk vele focizni. Köszönöm, hogy a kiállítás létrejött, és remélem, sok embernek szerez majd örömet" – mondta Németh Péter, az egykori fotós fia.
Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezető igazgatója felidézte, hogy Németh Ferenc nemcsak futballmeccseken, hanem számtalan rangos sporteseményen, nyári és téli olimpián örökítette meg - többek között - a magyar sportolók szereplését.

A Németh Ferenc-díj első helyezettje az idén Micheller Szilvia Nyissz című fotója lett, amely Zsóri Dánielnek, a MOL Fehérvár FC támadójának még a Debrecen színeiben lőtt, Puskás-díjas gólját ábrázolja. A Testnevelési Egyetem fotódíját Décsi Zsuzsa Összegabalyodva című alkotása nyerte, a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója pedig Csudai Sándor Telitalálat című műve lett.