Mike Tyson tényleg bunyózni akart egy óriási gorillával

DENMARK: Retired boxers Mike Tyson and Mikkel Kessler hold press conference in Copenhagen SPORT
On October 30th 2018 retired boxing stars Mike Tyson and Mikkel Kessler held a press conference at Hotel Scandic, Koedbyen, in Copenhagen. This was in preparation for their joint talkshow at the Circus Building later that evening. The show centers on the ups and downs of their lives and has an audience question session after.
Vágólapra másolva!
Korábban „városi legendaként" tartották számon, hogy fénykorában, a profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki cím megszerzését követően össze akarta mérni az erejét egy ezüsthátú gorillával.

Nos, most maga az érintett, a napjainkban már 53 éves korábbi bokszoló beszélt arról, hogy tényleg így volt. Még az 1980-as évek végén, az 1986-os világbajnoki címmeccse után, amelyen 20 évesen kiütötte Trevor Berbicket, amivel ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka a nehézfiúk között, akkor esett meg a történet.

Tyson és az akkori barátnője a New York-i állatkertben sétáltak, és látták, hogy a többi hegyi gorilla között egy nagy, ezüsthátú hím tett rendet.

A fiatal bunyós ekkor úgy érezte, hogy összeütne az állattal és az akkori viszonylatban kifejezetten soknak számító 10 000 dollárt ajánlott a gorillák gondozójának, hogy engedje őt be a kifutóra.

Az állatkerti alkalmazott szerencsére nemet mondott, így nem lett címlap a dologból. Csak a viszonyítás végett, egy kifejlett hegyi gorilla akár 250 kg is lehet (idősebb korukban lesz a hímek háta ezüstös), saját testsúlyának a négyszeresét is meg tudja mozgatni, harapása pedig kétszer olyan erős, mint egy oroszláné.