Vágólapra másolva!
Sebestyén János győzelmét hozta a Prémium Strongman League negyedik fordulója. A siófoki Muscle Beach-en taroltak a sportág magyar veteránjai, míg a dobogó harmadik fokára egy ifjú tehetség, a dunaszerdahelyi Uvacek Patrik állhatott fel.

„Nem terveztem ilyen helyezéssel, elég sok a külföldi versenyző, többségüket pedig már ismerem is elég jól. Akadt egy-két olyan versenyszám, amit ők talán nem nagyon gyakorolnak, gondolok itt a magasba dobásra és a hordópakolásnál a kettőszáz kilós hordóra. Ezt az előnyömre tudtam fordítani. Végigtoltam az egész a napot, örülök, hogy ilyen jól sikerült" – idézi a Prémium Média Sebestyén Jánost a PSL negyedik fordulóját követően. A mezőny második legidősebb versenyzője 50 pontot gyűjtve szerezte meg az aranyérmet, megcáfolva becenevét, a „Silverboyt".

Sebestyén a kamionhúzást követően rögvest az élre állt, s bár az egykezes óriásban hárman is több ismétlésig jutottak nála,

a folytatásban egészen ellenállhatatlan versenyzést mutatott be.

A magasra dobást és a hordósorpakolást is megnyerte, így az utolsó, ötödik versenyszámnak az élről vághatott neki. A matek ismét működött, hiszen pontosan tudta, hány ismétlésre lesz szüksége az autófelhúzásban ahhoz, hogy megőrizze az első helyét.

Sebestyén János a több mint 4,5 méter magas állvány fölő hajítja a súlyokat Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„Nagyon sokat jelent a közönség, amikor szurkolnak nekünk. Elsőre megijedtem, mert nem úgy álltam be, ahogyan kellett volna, de a végén azt éreztem, bírtam volna még. Ötöt húztam, ami elég volt a győzelemhez, de lett volna még bennem, ha kell – tette hozzá, megjegyezve, hogy esetében is igaz a régi bölcsesség, minden jó, ha a vége jó. Abba viszont belegondolni sem szeretne, másnap az ágyból kiszállva milyen erővel szakad majd rá 42 év minden „rutinja". – Holnap várhatóan fájdalomcsillapítóval kell keljek, nem kis súlyokról volt szó, kamionnál is hámos-köteles húzás, a 20 méter pedig csak 20 méter.

A dobogó második fokára a korelnök, Molnár Zsolt állhatott fel, aki az ötből egy versenyszámot, a Sebestyént épp megtréfáló egykezes óriást tudta megnyerni, míg további két alkalommal zárt másodikként – összességében négy ponttal elmaradva Sebestyéntől, ám hét és fél pontot verve a harmadik helyezett Uvacek Patrikra.

Nagy Ákos, a Prémium Strongman League szakmai vezetője szerint a dobogós hármas nagyszerű versenyt hozott össze, mindannyiuk dobogós helye megérdemelt, ugyanúgy a két rutinos nagy "öregé", mint a 22 éves Uvacek Patriké, aki harmadikként zárt, és ismét bizonyította, hogy ő a jövő egyik nagy íégrete.

Sebestyén János az első helyért járó kupával és a 2019-es World's Ultimate Strongman bajnokával, Mateusz Kieliszkowski valamint a Prémium képviselőjével, Boda Gáborral Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A Prémium Strongman League-mezőnyére csak rövid pihenő vár, jövő hétvégén ugyanis ismét összecsapnak Közép-Európa legjobbjai.

Ezúttal ráadásul még keményebb verseny vár majdrájuk, ugyanis több, az erősemberek Bajnokok Ligája-sorozatában (SCL) érdekelt indulót várnak az 5. fordulóra.

„Jövő héten megyünk a Hajdúságba, ott teljesen más típusú versenyszámok lesznek, és egyelőre azt sem tudjuk pontosan, milyen mezőny, milyen külföldi versenyzők érkeznek. Az SCL-résztvevők előrébb vannak egy-két szinttel, mint mi, de azért oda tudunk nekik piszkálni" – tekintett előre Sebestyén János.