Társoldalunk:

Nyilatkozott a tótkomlósi ralin nézők közé csapódó autó pilótája

2019.06.11. 08:29

Műszaki hiba vezethetett a pilóta szerint a tömeges gázoláshoz a tótkomlósi autóversenyen, ahol a nézők közé csapódott az egyik versenyautó. A pilótát és navigátor feleségét is tapasztalt, felkészült ralisoknak ismerik. Az autót vezető versenyzőt összetörték a történtek - írja a Bors. A vasárnapi balesetben kilencen sérültek meg, ketten közülük életveszélyes állapotban kerültek kórházba. 

A 32-es rajtszámú piros Volkswagen a X. Tótkomlós Racingen a díjátadó előtti parádé alatt szaladt fel a járdára, ahol több embert maga alá gyűrt. A sokkoló pillanatokról több videofelvétel is készült, a felkavaró jeleneteket csak erős idegzetűek nézzék meg.

A legsúlyosabban egy negyedik osztályos kislány sérült meg, az életéért fél órán át küzdöttek. A Bors úgy tudja, hasi sérülései lettek, műteni kellett Szegeden. Megsérült egy 11 éves lány is, neki nyílt törése van. Hat embert Orosházára, kettőt Gyulára vittek, de a lap információi szerint legtöbben saját felelősségre már elhagyták a kórházat. 

A Bors arról is ír, hogy a piros Golf a verseny alatt már nekiment egyszer a járda szélének, ami miatt kitört a kereke. Azt gyorsan megjavították, majd visszament versenyezni. Előfordulhat, hogy a következő ütközést már nem bírta ki.

A versenyautót tapasztalt ralis házaspár vezette, a pilóta férj és navigátor felesége tíz éve versenyeznek. K. Albert a Borsnak azt mondta, teljesen összetört az események után.

Minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsem a sérülteket, hogy minél hamarabb felépüljenek. Most ez a legfontosabb. A rendőrök azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi okozta a szerencsétlenséget, vizsgálják az autót, a pályát, de azt is, hogy a nézők nem álltak-e túl közel a kijelölt korláthoz képest

- mondta.

A rendőrség nyomoz az ügyben.