Vágólapra másolva!
Az éllovas ZTE hatalmas akarással játszott ezen a találkozón is: a zalaiak főleg a második félidőben bizonyították, hogy megérdemelten állnak a tabella élén, amikor emberhátrányban biztosították be győzelmüket. Keneseiék előnye így három pont az MTK, és öt pont a Ferencvárossal szemben.

Borsodi Liga, 36. forduló, rájátszás az 1-6. helyért:
Zalaegerszeg - Dunaferr 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 14 500 néző
vezette: Kiss G.
ZTE: Turi - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Babati (Bonchis, 54.), Molnár B., Balog, Egressy - Waltner (Král, 67.), Kenesei (Sabo, 87.)
Dunaferr: Németh V. - Molnár (Nikolov, 62.), Salamon, Éger (Bagoly, 80.), Kiss Gy. - Balaskó (Medic, 62.), Jäkl, Lengyel, Rósa H. - Sowunmi, Rósa D.
gól: Urbán (19., 11-esből), Szamosi (51.), Kenesei (56., 11-esből), illetve Rósa D. (61.)
kiállítva: Egressy (48.)
sárga lap: Egressy (34., 48.), illetve Kiss Gy. (19.), Jäkl (68.), Rósa D. (87.)

19. perc: Babati tört be a vendégek 16-osára, ahol Kiss Gy. lerántotta, a megítélt büntetőt Urbán biztosan lőtte a jobb alsó sarokba (1-0).

48. perc: Kocsárdi jobboldali beadását Egressy 5 méterről kézzel ütötte a kapuba. Mivel már volt egy sárga lapja, megkapta a másodikat és a pirosat is.

51. perc: Szamosi tört előre a bal oldalon, és éles szögből 5 méterről Németh lába mellett lőtt a hosszú sarokba (2-0).

56. perc: Bonchis szerzett labdát, majd betört a 16-oson belülre, ahol buktatták. A megítélt 11-est Kenesei a jobb alsó sarokba lőtte (3-0).

61. perc: Rósa Dénes és Urbán harcolt a labdáért közvetlenül a kapu előterében, a tarfejű csatár gyorsabb volt és Turi mellett a hálóba passzolt (3-1).

Ahogy várni lehetett, abszolút telt ház fogadta a csapatokat. Nagy volt a forróság, de az iramra nem lehetett panasz. Panaszkodni csak Egervári mester panaszkodott, hogy Tököli és Zováth nagyon hiányzik a csapatából. A túloldalon Nagy és Ljuboljevic sárgult be, így ők sem játszhattak.

Már az elején vezetést szerezhettek volna Lengyelék, de a csatárnak előléptetett újvárosi kapitány lövését Turi hatalmas bravúrral hárította, míg az ellentámadásból Egressy két lépésről a bal oldali lécet találta telibe. Ezután rendezte a sorokat a zalai gárda és a 19. percben büntetőből vezetést szerzett Bozsik Péter legénysége. Élvezetes volt a meccs, jó volt az iram, de a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A szünet előtt Kenesei duplázhatta volna meg a Zete előnyét, de a házi gólkirály-jelölt 21 méteres szabadrúgásának ismét a bal oldali léc állta útját.

Fordulás után a gyenge formát mutató Egressy idézte fel a '86-ban Maradonától látottakat, de Kiss Béla nem volt vevő az esetre és gól helyett szabadrúgást ítélt a vendégeknek, a ballábas középpályásnak pedig második sárga lapja után a pirosat mutatta fel. Mielőtt még mindenki a fejét követelte volna a fegyelmezetlen Egressynek, Szamosi fura találattal növelte kettőre a házigazdák előnyét.

És nem volt megállás. A Bonchis elleni szabálytalanságért ítélt büntetőt ezúttal már Kenesei rúgta, és nem hibázott. Az emberelőnyben lévő újvárosiak mindent egy lapra feltéve kezdtek rohamozni, az ő fölényükben telt el az utolsó félóra. Ekkor már nem láttunk olyan jó focit, Kocsárdiék tíz emberrel védekeztek, túlságosan is magukra húzták a Dunaferrt és Rósa Dénes közelről szépíteni tudott.

A hátralévő időben azonban a mezőny legjobbja, Turi lehúzta a rolót és a lefújást követően, miután a szurkolók a hangosbemondótól meghallották, hogy a Fradi kikapott Újpesten bajnokcsapatként éltették a kékeket, pedig az MTK sikerét is mindenki hallhatta. Szerdán viszont, ha legyőzi a Fradit a ZTE, akkor már tényleg a legjobb magyar csapatot köszöntheti az ország legnagyobb szurkolótábora.

Bozsik Péter: "Nehéz mérkőzésen vagyunk túl és még milyen kettő következik! Szerdán le kell győznünk a Ferencvárost, utána ráérünk ünnepelni."

Egervári Sándor: Gratulálok a Zalaegerszegnek.

Zsámár Roland

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, mesterlövészei, a 36. forduló eredményei

Korábban:

Újpesten folytathatja menetelését a Fradi

Fórum:

MTK vagy ZTE?