Vágólapra másolva!
Nyíregyháza idegenben legyőzte a Békéscsabát a labdarúgó Arany Ászok Liga 16. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen, ezzel pedig - az utolsó helyről elkerülve - megelőzte riválisát a tabellán.

Arany Ászok Liga, elmaradt mérkőzés a 16. fordulóból
Előre FC Békéscsaba - Nyíregyháza 2-3 (1-1)
Békéscsaba, 1500 néző
v.: Saskőy
Békéscsaba: Simunic - Vilotic, Brlázs, Grujic, Bujáki (Kocsis 76.) - Kulacsik, Vasiljevic, Pozsár, Ursz - Hoffmann (Lázok 54.), Bozovic
Nyíregyháza: Németh V. - Lakatos, Tímár, Ambrusz, Vasas - Némedi, Miskolczi (Pintér A. 31.), Minczér, Laskai (Sipos N. 67.) - Lengyel R., Nikolic (Kenesei Z. 86.)
gól: Vasiljevic (21.), Pozsár (87., 11-esből), illetve Nikolic (18.), Lengyel R. (49., 11-esből), Kenesei Z. (91.)
sárga lap: Vilotic (9.), illetve Lengyel R. (59.)

18. perc: Vasas ívelt be jobbról szögletet, Nikolic kapura fejelt, a labda Simunicot érintve jutott túl a gólvonalon (0-1).

21. perc: Vasiljevic vezette fel a labdát, majd 25 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

49. perc: Némedi próbált meg kiugrani a labdával, Grujic és Bujáki azonban a 16-oson belül közös erővel fellökte a középpályást: a büntetőt Lengyel R. a jobb felső sarokba bombázta (1-2).

56. perc: Bozovic majdnem az alapvonalig futott le, majd megcélozta a kaput, de labdája a jobb kapufa belső lapjáról kifelé vágódott.

87. perc: Vilotic felé szállt a labda, Vasas azonban a 16-oson belül lerántotta a védőt: a 11-est Pozsár a bal alsó sarokba lőtte (2-2).

91. perc: Kenesei Z. a 16-os előterében cselezgetett, majd 15 méterről, laposan a kivetődő Simunic mellett a jobb alsó sarokba lőtt (2-3).

A tabella utolsó és utolsó előtti csapata jó negyedóráig szinte semmit sem csinált, s az első félidőben azután is csak a két gól volt említésre méltó esemény.

A második játékrészben a gyorsan esett nyíregyházi gól után a békéscsabaiak gyakran beszorították ellenfelüket, de támadásaik eredménytelennek bizonyultak. A tizenegyesből született szépítés döntetlent sejtetett, a Nyíregyháza előtt azonban akadt még egy lehetősége, amivel sikerült élnie.