Vágólapra másolva!
A Hertha nincs könnyű helyzetben, de most már a játékosoknak kell bizonyítaniuk - nyilatkozta az MTI-nek szerdán Dárdai Pál, a berliniek magyar válogatott labdarúgója.

A Hertha hét forduló után a Bundesliga utolsó helyén áll, mindössze három pontot gyűjtött. A csapatnak jelenleg nincs edzője, miután a klubvezetés a héten menesztette Lucien Favre-ot. Dárdai Pál szerint éppen ezért a játékosok nem alibizhetnek tovább. "Most már nekünk kell produkálni valamit" - fogalmazott a 33 éves középpályás, aki változatlanul a berlini szurkolók egyik legnagyobb kedvence.

Dárdai az interjút követően csapatával a portugál Sporting Lisboa elleni Európa Liga-mérkőzésre utazott. A csütörtöki kupatalálkozó, illetve a Hamburg elleni hétvégi bajnoki mérkőzés két rendkívül fontos megmérettetés lesz a Hertha számára. "Illene jól szerepelnünk. Ebből a szempontból mindegy, hogy ki lesz az edző, most tréner nélkül is mindenkinek a játékosokon van a szeme. Együtt toltuk el és együtt kell rendbe hoznunk a dolgokat" - mondta Dárdai, elismerve, hogy ez nem lesz egyszerű. "Három pontunk van, még legalább négy meccset meg kell nyernünk, hogy a téli szezont legkevesebb 15 ponttal zárjuk.

A vereségek okát Dárdai abban is látja, hogy a Hertha nagyon meggyengült az elmúlt szezonhoz képest. "Olyan játékosok távoztak, akiket európai szinten is jegyeztek" - jelentette ki, emlékeztetve, hogy a szerb válogatott Mirko Pantelic, az ukrán válogatott Andrej Voronyin és a horvát válogatott Josip Simunic hagyta el az együttest "Ennyire azonban nem rossz a csapat, hogy ilyen kevés pontunk legyen" - tette hozzá, utalva arra, hogy több esetben csak nagyobb lelkesedésre, illetve harcosságra lett volna szükség.

Dárdai arra számít, hogy az elkövetkező napokban meglesz az új edző. Ugyanakkor nem akart találgatásokba bocsátkozni azokkal a sajtóértesülésekkel kapcsolatban, amelyek szerint mások mellett Lothar Matthäus, Jürgen Klinsmann vagy épp a csapatot 2004-ben hasonló helyzetben egyszer már megmentő Hans Meyer neve is ott van a kalapban. "Biztos vagyok abban, hogy egy karizmatikus, jó nevű edzőt hoznak ide" - mondta a játékos, aki hétfőfől a válogatottal készül a Portugália, illetve az azt követő Dánia elleni találkozóra. "A matematikai esély megvan, de mindenekelőtt tisztes helytállást várok. Ha valahol pontot vagy pontokat tudunk elcsípni, arra már lehet a jövőt építeni."