Vágólapra másolva!
Hétfőn késő este a DVSC igazgatótanácsa arról döntött, hogy a jövőben is Kondás Elemér irányítja a labdarúgócsapat szakmai munkáját. A trénerrel kétéves szerződést kötött a klub - derül ki az [origo]-hoz eljuttatott közleményből.

Kondás Elemér áprilisban ült le a Debrecen kispadjára, ahol a Siófok elleni vereség után lemondott, cseh Zdenek Scasnyt váltotta. A szakembernek a hátralévő hét mérkőzésre szólt a megbízatása, irányításával három győzelem mellett két döntetlent ért el a csapat, és egyszer - az utolsó fordulóban a Haladástól - kikapott.

Kondás Elemér 1993 és 1995 között a DVSC labdarúgója volt, a csapattal bronzérmet is nyert, ezt követően Kabán szerepelt öt évig. Később visszatért a debreceni klubhoz, és a juniorcsapat edzője lett, majd 2002-2004 között Szentes Lázár pályaedzőjeként dolgozott.

Szentes távozása után előbb a DVSC NB III-ban szereplő fiókcsapatát, a Létavértest irányította, majd a Loki második csapatának, az akkor a harmadosztályban szerepelt DVSC-DEAC-nak lett a vezetőedzője, amellyel rögtön meg is nyerte a bajnokságot.

A Debrecen címvédőként mindössze ötödik lett az NB I-ben, és nem szerzett egyetlen trófeát sem. A Ligakupa-döntőben a Pakstól szenvedett vereséget, a Magyar Kupában pedig a Kecskemét a nyolcaddöntőben búcsúztatta.