Mindenki erre várt, megszólalt a szlovák rendőrfőnök

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A szlovák rendőrségi testület elnöke közölte, hogy nem adhat további tájékoztatást a Robert Fico elleni merényletkísérlet ügyében. Megerősítette, hogy csak a rendőrök kerültek közvetlen kapcsolatba a merénylővel.
Vágólapra másolva!

Ľubomír Solák, a szlovák rendőrségi testület elnöke közölte, hogy megállapodott a főügyészséggel, hogy nem ad további tájékoztatást a Robert Fico miniszterelnök merényletének ügyében folytatott nyomozásról.

Solák elmondta azt is, hogy a rendőrség már régóta küzd az iskolák elleni bombafenyegetésekkel. Megerősítették bizonyos emberek és helyek megfigyelését. Például a televízió épülete és egyes napilapok szerkesztőségei nagyobb védelmet élveznek. A politikusok számára is védelmet biztosítanak.

Megerősítette, hogy folyik a nyomozás a miniszterelnök elleni merénylet ügyében és egyéb fenyegetésekkel kapcsolatban is.

Robert Fico, Prime Minister of Slovakia undergoing operation after receiving multiple gunshots

Az Ellenőrzési Hivatal azt is vizsgálja, hogyan szivárgott ki a rendőrségről egy videó, amelyen a fegyveres, Juraj Cintula bilincsben, mondja el, miért hajtotta végre a merényletet. Solák megerősítette, hogy

 csak a rendőrök kerültek közvetlen kapcsolatba a merénylővel. Elmondta, hogy sok információval rendelkeznek a merénylőről, de konkrétumokat egyelőre nem árulhatnak el

 - írja a Tvnoviny.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, kiderült, hogy milyen súlyosak Robert Fico sérülései. Testőrök, titkosszolgálatok, felderítő egységek hibája, vagy épp a golyóálló mellény hiánya – több találgatás is napvilágot látott már, mi vezetett a tragédiához. A merénylettel kapcsolatos élő közvetítésünk ide kattintva érhető el.