A szakadó eső sem zavarta meg Baji Balázst

Baji Balázs, 110 méter gátfutás
Bőrig ázva is simán jutott tovább
Vágólapra másolva!
Baji Balázs a 110 méter gátfutás előfutamában, távolról sem ideális körülmények között, 13:52 másodperccel második lett, és bejutott a középdöntőbe.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutóra a második előfutamban spanyol, német, kubai, kanadai, laoszi, ciprusi és jamaicai ellenfél várt. Tartania azonban nem tőlük, hanem az áldatlan körülményektől kellett.

Rióban ugyanis szakad eső, és a rendezőknek nem nagyon akaródzott csúsztatni a programot, úgyhogy Bajiék szépen végigcsinálták zuhogó esőben a szokásos procedúrát, bemutatással és egyebekkel.

Bőrig ázva is simán jutott tovább Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Szerencsére a magyar bajnokot ez sem zavarta meg, jól kapta el a rajtot, és kétség sem fért hozzá, hogy benne lesz az első négyben, ami továbbjutást jelent. Olyannyira, hogy csak a 13:32-t futó spanyol Orlando Ortega előzte meg.

A középdöntőket a keddi versenynapon, magyar idő szerint éjjel 1 óra 40-től rendezik.

"Ezért jöttem, ez volt a minimális elvárás magammal szemben - mondta az M4 Sport mikrofonjába a futás után Baji Balázs. -

És most csak arra koncentrálok, hogy ott jól fussak, nem kövessek el olyan kisebb hibákat, mint most, és akkor bármi megtörténhete. De nem hagyom, hogy a döntőről való álmodozás elvonja a figyelmemet a középdöntőről, ahol szeretnék nagyon jól futni."