Társoldalunk:

A magyar kéziválogatott kapusa elárulta, mi hiányzott a norvégok elleni bravúrhoz

2021.08.04. 08:09

A magyar női kézilabda-válogatott 26-22-re kikapott Norvégiától a tokiói nyári olimpiai játékok negyeddöntőjében. A szerdai mérkőzés után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Két nagyon fáradt csapat találkozott, sajnos fizikálisan bedaráltak bennünket. Ez a csapat verhető lett volna, lehet, hogy tízből ez lett volna az az egy alkalom, amikor van esélyünk. Hátul sokat hibáztunk, és a kapuból több kellett volna. Sajnáljuk, hogy megszakadt a magyarok norvégok elleni győzelmi sorozata az olimpiákon, de emelt fővel fogunk hazautazni - mondta Szikora Melinda rendkívül önkritikusan.

Szikora Melinda szerint 26 kapott góllal meg lehetett volna verni a norvégokatForrás: AFP/Fabrice Coffrini

"Úgy jöttünk ki, hogy nincs teher rajtunk, és egy kemény védekezéssel rukkolunk elő. A 26 kapott góllal lehet is mecset nyerni, elől kellett volna több, de Lunde kifogott rajtunk a végén."

"A védekezésünk kiválóan működött, egy nagyon jó erőnléttel játszó ellenféllel játszottunk. A meccs előtt úgy álltam hozzá, hogy csak ne üssenek ki" - mondta Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. "Megtettünk egy szép utat a jövőre nézve, fejlődtek és előkerültek olyan játékosok, akikre később főszerep várhat. Bízom benne, hogy nem okoztunk csalódást, bár úgy indult, de szerintem nem úgy ért véget."

Zácsik Szandra így értékelte a látottakat: "Nagyon készültünk erre a mecsre, úgy álltunk hozzá, hogy senki nem verhetetlen, és ez a mai meccs akár meg is lehet. Meccsről meccsre javuló tendenciát mutattunk, ha ma nem Norvégia az ellenfél, akkor ez bárki ellen sikerült is volna. Át kell gondolnunk, hogy miért nem tudtuk így elkezdeni az olimpiát. Nem engedtük el a norvégokat, sőt át is vettük a vezetést kettővel. Sok ziccert hibáztunk, akkor vették át a vezetést. Nagyon jól esett a szurkolás és az egy-két magyar hang."