Orbán Gáspár bemutatkozott az NB I-ben

Vágólapra másolva!
Ilyés Ferenc; Zubai Szabolcs Veszprém, 2014. március 1.
A veszprémi Momir Ilic (b), valamint Ilyés Ferenc (b2, háttal), Zubai Szabolcs (b3) és Jonas Kallman (j), a Szeged játékosai a férfi kézilabda NB I MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged találkozóján a Veszp
Veszprém, 2014. március 1. A veszprémi Momir Ilic (b), valamint Ilyés Ferenc (b2, háttal), Zubai Szabolcs (b3) és Jonas Kallman (j), a Szeged játékosai a férfi kézilabda NB I MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged találkozóján a Veszprém Arénában 2014. március 1-jén. MTI Fotó: Kovács Anikó
Cikkünk folyamatosan frissül
A 75 éves korában elhunyt Novák Dezsőt a Szent István-bazilikában búcsúztatják. Farkas Henrietta aranyérmes Szocsiban, Hanga Ádámék bravúros győzelmet arattak Görögországban, több problémával is küzd a Barca, Villa-duplával nyert az Atlético. Nyert, mégis kiesett a KEK-ből a Fradi nőikézi-csapata, a focisták az MTK elleni örökrangadót elveszítették 3-2-re.
09:05
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Hosszabbítás után kapott ki a Fehérvár Bolzanóban

A Sapa Fehérvár AV19 hosszabbítás után 3-2-re kikapott Bolzanóban az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonására vasárnap kerül sor Székesfehérváron.


Osztrák liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
HC Bozen (olasz)-Sapa Fehérvár AV19 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0), hosszabbítás után
gól: Sharp (1.), Insam (49.), Strömberg (80.), illetve Naglich (2.), Sarauer (20.)


Rosszul kezdődött a meccs a Volán számára, a hazaiak már a 21. másodpercben betaláltak. Azonban rá egy perccel sikerült egyenlíteni, sőt, közvetlenül a szünet előtt Sarauer létszámfölényben a magyar csapatot juttatta előnyhöz. A 49. percben egyenlítést ért a hazai nyomás, majd következett a hosszabbítás: az első ráadás végén Strömberg beütötte a hazaiak sikerét jelentő találatot.


A mérkőzés helyszíni beszámolóját és góljait a Jégkorongblogon nézheti meg.

09:21
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Március 17-én búcsúzhatunk Novák Dezsőtől

Március 17-én tartják a 75 éves korában elhunyt Novák Dezső búcsúztatását a Szent István-bazilikában. A szertartás 13 órakor kezdődik.


A Ferencváros korábbi hátvédje 1964-ben és 1968-ban is olimpiai aranyérmes lett, négyszer nyert bajnokságot, vezetőedzőként háromszor vezette bajnoki címre az FTC-t, 1995-ben pedig Bajnokok Ligája-főtáblájára jutott a csapattal. 

09:32
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Durva ponteső a Lakers meccsén

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rangadóján a Keleti főcsoport éllovasa, az Indiana Pacers idegenben kapott ki a Houston Rocketstől.  A meccs legponterősebb játékosa a houstoni James Harden (28 pont) lett. Ez volt sorozatban a harmadik veresége a Pacersnek, míg a Rockets már a negyedik győzelmét húzza be egymás után.  A Denver Nuggets és a Los Angeles Lakers összecsapásán 260 pont esett - viszonyításképp: a Chicago Bulls és a Memphis Grizzlies meccsén alig 162 pontot dobtak a csapatok.  

 

Eredmények:
Houston Rockets–Indiana Pacers 112–86
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 134–126
Charlotte Bobcats–Cleveland Cavaliers 101–92
Chicago Bulls–Memphis Grizzlies 77–85
Toronto Raptors–Sacramento Kings 99–87
Boston Celtics–Brooklyn Nets 91–84
Golden State Warriors–Atlanta Hawks 111–97
Minnesota Timberwolves–Detroit Pistons 114–101
New York Knicks–Utah Jazz 108–81
Dallas Mavericks–Portland Trailblazers 103–98
New Orleans Pelicans–Milwaukee Bucks 112–104

09:42
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Luongo lenullázta a Sabrest

Tizenegy gól született, ebből hét a második harmadban a Detroit Red Wings és a New Jersey Devils összecsapásán az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) bajnoki alapszakaszának pénteki játéknapján. A vendéglátó detroitiak legjobbja a jobbszélső Johan Franzen volt, aki két gólja mellett két gólpasszal is szolgált. A New York Rangers vendégként úgy fordított a Carolina Hurricanes ellen, hogy az utolsó hét percben háromszor is betalált a házigazdák kapujába. A Vancouver Canuckstól a Floridához visszatért kétszeres olimpiai bajnok kapus, Roberto Luongo először volt kezdő a Panthersben, és rögtön shutouttal nyitott a a Buffalo Sabres ellen. 

 

 

Eredmények:
Detroit Red Wings-New Jersey Devils 7-4
Carolina Hurricanes-New York Rangers 2-4
Florida Panthers-Buffalo Sabres 2-0
Calgary Flames-New York Islanders 4-3
Anaheim Ducks-Pittsburgh Penguins 2-3 - szétlövéssel

 

10:05
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Hanga Ádámék bravúrja

Péntek este négy mérkőzéssel zárult az Euroliga Top 16-os csoportkörének kilencedik fordulója. Hanga Ádám csapata, a spanyol Laboral Kutxa nagy bravúrral idegenben verte a görög bajnok Panathinaikoszt, ezzel megszerezte második győzelmét a csoportban. Hanga Ádám 11 perc játéklehetőséget kapott, ezalatt dobott négy pontot, leszedett két lepattanót, és kiosztott egy asszisztot is - írja a kezdo5.hu.


E-csoport
Panathinaikosz (görög) - Laboral Kutxa (spanyol) 61–68
Unicaja Málaga (spanyol) - Anadolu Efes (török) 83–75

F-csoport
Galatasaray (török) - Real Madrid (spanyol) 74–85
Lokomotiv Kuban (orosz) - Maccabi Electra (izraeli) 78–76

10:24
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Hazai pályán kapott ki az OM

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 28. fordulójának pénteki nyitómeccsén a Nice meglepetésre idegenben verte 1-0-ra az Olimpique Marseille csapatát. A győztes gólt Valentin Eysseric szerezte szabadrúgásból. A Nice ezzel fejlött a tizenegyedik helyre a bajnokságban, az OM ötödik.

10:50
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Gera a MU, Szalai a Hoffenheim ellen

Szombati futballprogram: lépernyőn a Chelsea, a Manchester United, a Bayern München, az Atlético Madrid, a Milan, a PSG és a Barcelona is, itthon pedig MTK - Ferencvaros örökrangadóra kerül sor. A mérkőzésekről és a TV-közvetítésekről itt olvashat bővebben.  

11:37
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Farkas Henrietta aranyérmes Szocsiban

Péntek este Vlagyimir Putyin orosz elnök nyitotta meg a téli paralimpiai játékokat Szocsiban. Az eseményen csak a zászlóvivő képviselte Ukrajnát, míg a többi ukrán versenyző a Krím-félsziget körüli fegyveres konfliktus miatt távolmaradásával tüntetett Oroszország ellen. A paralimpia március 16-ig tart, öt sportágban, 72 versenyszámban 547 sportoló versenyez majd.


Már a megnyitó előtt kizárták a játékokról Igor Stella olasz csúszóhokist, mert a játékos szervezetében anabolikus szteroidot, klobetazolt mutatott ki a doppingteszt.


A verseny szlovák sikerrel indult: a rozsnyói Farkas Henrietta (Vancouver háromszoros bajnoka) a látássérült sportolók lesiklásában nyert.

Eredmények:
1. Farkas Henrietta (Szlovákia) 1:31,55, 2
2. Jade Etherington (Nagy-Britannia) +2,73 s
3. Alexandra Francevova (Oroszország) +4,23, 4 s


Van már aranya a házigazda oroszoknak is: Roman Petyuskov nyerte az ülő biatlonos számot.


A kvalifikációs időszak lezárásával nem sikerült magyar sportolónak indulási jogot szereznie, ezért a március 7-16. között megrendezésre kerülő szocsi téli paralimpiára nem utazott magyar delegáció.

12:06
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Iniesta családi tragédia miatt nem játszik

A szombaton 16 órakor kezdődő Valladolid-Barcelona meccs összecsapás előtt nem került be a katalánok keretébe Carles Puyol, aki a héten jelentette be, hogy a szezon végén felbontja a klubbal érvényes szerződését. Mellette Jordi Alba és Alex Song is hiányozni fog. 


Andrés Iniesta is kihagyja a meccset, de ő nem edzője, hanem saját döntése miatt, ugyanis a középpályás felesége, Anna Ortiz a terhessége ötödik hónapjában elvetélt.

12:20
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Tata Martino aggódik Messi miatt

A Románia elleni barátságos meccsen a pályán hányta el magát Lionel Messi, és ez már negyedszer fordult vele elő a közelmúltban. "Semmi különös, alighanem a stressz miatt lehet" - kommentálta az esetet a játékos, ám edzője, Tata Martino súlyosabbnak látja a problémát. 


"Ami történik, az egyáltalán nem normális, pedig korábban már szakorvosok is megvizsgálták, de nem találtak semmit. Örülünk, ha ez nem befolyásolja a játékát, ám normálisnak akkor sem tekinthető" - nyilatkozta a Barcelona edzője.


12:40
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Ha Balotelli megy, Diego Costa jöhet

Az olasz Corriere dello Sport információi alapján Diego Costa, az Atlético Madrid fantasztikus szezont futó csatára pótolhatja Balotellit, amennyiben az olasz játékos elhagyja a Milant a szezon végén. Costát 35 millió euróra tartja az Atlético. 


Adel Taarabt egyelőre csak kölcsönben van a klubnál, de a ma esti, Udinese elleni meccs előtt arról áradozott, hogy még nagyon sokáig szeretne az olaszok játékosa lenni. "A Milant és a QPR-t össze sem lehet hasonlítani. Angliában csak pocsékoltam az időmet, itt viszont olyan nagyságoktól tanulhatok, mint Kaká vagy Balotelli, és ez nagyon fontos nekem. Addig szeretnék a Milannál maradni, ameddig csak lehetséges."

12:54
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Mourinho a válogatott meccsek miatt morog

"Mindig tiszteletben tartjuk a játékosaink nemzeti büszkeségét, amikor elengedjük őket a válogatottjuk barátságos összecsapásaira. Ugyanakkor az is tény, hogy örökké sérülten jönnek vissza, ami több szempontból is kellemetlen, különösen olyan fontos derbik előtt, mint a Tottenham elleni" - zsörtölődött José Mourinho a Spurs-meccset felvezető sajtótájékoztatón. 


A menedzser azért ideges, mert kisebb-nagyobb sérülések miatt valószínűleg nem számíthat David Luiz, Eden Hazard és Ashley Cole játékára sem a szombat esti (18.30, TV: DigiSport2) mérkőzésen.


Érdekesség, hogy a PL idei szezonjában hazai pályán a Chelsea szerezte a legtöbb pontot (38), míg 29 pontjával idegenben a Spurs a legjobb.

13:03
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Baji Balázs elődöntős a vb-n

Baji Balázs bejutott a 60 méteres gátfutás vasárnapi elődöntőjébe a lengyelországi Sopotban zajló fedettpályás atlétikai világbajnokságon.


A hazai sportági szövetség honlapjának híre szerint Baji a sopoti vb-n a szombat délelőtti program negyedik előfutamában jó rajt után idei legjobbjával, 7,63 másodperccel ért célba, és biztosan jutott tovább. A tavalyi fedettpályás Eb-n negyedik helyet szerzett atléta idei legjobbja 7,65 másodperc volt.


Márton Anita a női súlylökők között jutott be a fináléba. A 25 éves dobóatléta 18.63 méteres eredménnyel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé.

13:30
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Frank Lampard lehet az elit ötödik tagja

Ha ma este játszik a Tottenham ellen, Frank Lampard (Chelsea) lesz az ötödik játékos a Premier League-ben, aki legalább 400 meccsen lép pályára egy adott csapatban. A listát Ryan Giggs vezeti (522 meccs a Manchester Unitedben), őt követik a liverpooliak, Jamie Carragher (484) és Steven Gerrard (431), a negyedik helyen pedig Paul Scholes áll (404, MU).

 

13:45
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A Real és a Barca vinné a Juve legjobbjait

Pénteken Madridban találkozott egymással Beppe Marotta, a Juventus általános igazgatója, és Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője. "Ha beszéltünk is volna a lehetséges átigazolásokról, akkor sem mondanám el, de nem beszéltünk. Baráti találkozó volt, sok minden szóba került" - adott nehezen hihető magyarázatot a történekre Marotta.  

 

A Marca azonban tudni véli, hogy Paul Pogba és/vagy Arturo Vidal lehetséges madridi szerződéséről esett szó. Utóbbi játékosért egyébként nagy erőket mozgat meg Tata Martino, a Barcelona edzője is. Vidal állítólag nem eladó, Pogba viszont mozdítható Torinóból. A helyzetet bonyolítja, hogy Pogba inkább a PSG felé húzna, ami a Juventusnak sem rossz, hiszen egy halom pénz mellé így megszerezhetnék Marco Verrattit a francia klubtól. Viszont azt is tudni lehet, hogy az olaszok élénken érdeklődnek három Real-játékos iránt, a Marca Di Maríát, Coentraót és Moratát nevezte meg ez ügyben.  

14:08
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

David Moyes lehet a 6. menedzser, akit kicsinálnak Geráék

Két év alatt a támadások kereszttüzében álló David Moyes (Manchester United) lehet a hatodik olyan menedzser a Premier League-ben, aki a Wes Bromwich Albion ellen elért gyenge eredmény miatt rúg ki a szakvezetés. 


Az eddigi áldozatok (2013-14):

1. Mick McCarthy (Wolverhampton Wanderers)
2. Andre Villas-Boas (Chelsea)
3. Roberto Di Matteo (Chelsea)
4. Roberto Mancini (Manchester City)
5. Paolo Di Canio (Sunderland)


Nem teljesen illeszkedik a sorba, de érdekes, hogy Sir Alex Ferguson is a Wes Brom ellen vívta utolsó meccsét a PL-ben, mielőtt visszavonult volna. 

 

Anglia, Premier League, 29. forduló
13.45: West Bromwich Albion - Manchester United (TV: DigiSport1)

14:50
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Chris Froome megsérült

Kisebb derékbántalma miatt Chris Froome-nak (Team Sky) ki kell hagynia az olaszországi Tirreno-Adriatico országúti kerékpárversenyt. A csapat élére így Richie Porte került, aki viszont nem biztos, hogy örül ennek, hiszen emiatt nem indulhat a Paris-Nice versenyen, ahol pedig címvédő. A francia versenyen Geraint Thomas viszi majd a Sky-t. 

15:22
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Tatabányán nyert a Veszprém

A bajnoki címvédő Veszprém jobb második félidei játékával biztosan nyert a Tatabánya otthonában a férfi kézilabda NB I szombati játéknapjának első mérkőzésén. Sikerével megszerezte a legkedvezőbb rájátszásbeli pozíciót biztosító alapszakasz-elsőséget.A találkozón a hazaiak az első harminc percben többször is vezettek, a vendégcsapat 11-11 után húzott el három góllal, majd a szünet utáni folytatásban fokozatosan érvényesítette nagyobb tudását.

Eredmény:
Grundfos-Tatabánya - MKB-MVM Veszprém 21-27 (11-14)
később:
PLER Budapest - Orosháza-Linamar 18.00
Pick Szeged-Mezőkövesd 18.00
SZESE Győr-B.Braun Gyöngyös 18.00

Momir Ilics, MKB-MVM Veszprém Forrás: MTI/Kovács Anikó

15:53
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Szocsi bajnoka megállíthatatlan

A februári szocsi téli olimpián aranyérmes, és a szakági versenyen is első amerikai Mikaela Shiffrin diadalmaskodott a női alpesi sízők szombati svédországi műlesikló világkupaversenyén.A 18 éves Shiffrin két hazai versenyző, Maria Pietilä-Holmner és Anna Swenn-Larsson előtt nyert. Az összetett világkupában éllovas német Maria Höfl-Riesch ezúttal csak a hetedik lett.

Eredmények:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:50,66 p (1. futam: 52,99 mp/2. futam: 57,67 mp)
2. Maria Pietilä-Holmner (svéd) 1:51,26 (53,79/57,47)
3. Anna Swenn-Larsson (svéd) 1:52,16 (54,21/57,95)

16:30
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Geráék otthon kaptak ki a ManUnitedtől

A Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion sima 3-0-ás vereséget szenvedett hazai környezetben a címvédő Manchester Unitedtől az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A magyar támadó végig a pályán volt. A birminghami együttes továbbra is hullámvölgyben van, legutóbbi 19 mérkőzéséből csak egyet nyert meg, ráadásul az új vezetőedző, Pepe Mel irányításával még nem tudott diadalmaskodni, négy döntetlen mellett immáron három vereség a mérlege. Az MU 1984 márciusa óta nem kapott ki bajnoki mérkőzésen a West Bromwich otthonában.

Premier League, 29. forduló:
West Bromwich Albion-Manchester United 0-3 (0-1)
később:
Cardiff City-Fulham 16.00
Crystal Palace-Southampton 16.00
Norwich City-Stoke City 16.00
Chelsea-Tottenham Hotspur 18.30

Forrás: AFP/Ian Kington

16:45
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Jobban van a sérült paralimpikon

Magához tért, és állapota stabil annak az amerikai síversenyzőnek, aki a szocsi paralimpián sérült meg szombaton lesiklás közben, amikor egyensúlyát veszítve hatalmasat bukott. Tyler Walker az esés következtében eszméletét veszítette, és az edzés helyszínéről helikopteren szállították kórházba.A 27 éves amerikainak az oroszországi a harmadik paralimpiája, és Szocsiban is az éremszerzésre leginkább esélyesek között tartották számon.

17:10
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Liu Shaolin Sándor vb-győztes 500-on

Liu Shaolin Sándor aranyérmet nyert 500 méteren a junior rövidpályás gyorskorcsolyázók törökországi Erzurumban zajló világbajnokságának szombati napján. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a váltóban tavaly Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző a döntőben kínai, kanadai, amerikai és kazah riválisát megelőzve diadalmaskodott. A 18 éves Liu Shaolin pénteken 1500 méteren negyedik volt, így szombati sikere után az összetett világbajnoki címért folyó pontverseny élén áll. A viadal vasárnap az 1000 méteres egyéni versenyekkel és a legjobbakat felvonultató 1500 méteres szuperdöntővel zárul.

17:30
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A B-próbája is pozitív az orosz sílövőknek

A Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) ideiglenesen felfüggesztette Irina Sztarih versenyzési jogát, miután a B próba megerősítette az első analízist, amely szerint az orosz sílövő doppingolt, méghozzá EPO-t használt. Eltiltása ügyében az IBU csak azután határoz, hogy a szövetség illetékes fegyelmi bizottsága meghallgatja Sztarihot. A 26 éves versenyző indulni akart, de nem állhatott rajthoz a februári szocsi téli olimpián, mivel a játékok előtt nem sokkal pozitív doppingmintával szolgált. Az éremesélyesként számon tartott, a sportági világranglistán legmagasabban jegyzett sílövőt az orosz szövetség kitette az olimpiai csapatból.

A szombati IBU-bejelentés nyomán Sztarih ügyvédje azt közölte, hogy fellebbeznek, de nem a svájci nemzetközi Sportdöntőbíróságnál teszik ezt, hanem polgári bírósághoz fordulnak. A biatlonos visszaléptetése után hazája szövetségének címzett levelében értetlenségének és meglepetésének adott hangot, amiért pozitív lett a december végén elvégzett doppingellenőrzéskor leadott mintája. Honfitársnője, a 30 éves Jekatyerina Jurjeva esetében a B próba szintén tiltott szer használatát erősítette meg. A korábbi világbajnok Jurjeva, aki volt már eltiltva dopping miatt 2008 és 2010 között, jóval a mostani bejelentés előtt bejelentette: befejezi sportolói pályafutását.

17:45
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Negyeddöntős az FA Kupában az Arsenal

Az FA Kupa nyolcaddöntőjében az Everton ráijesztett az Arsenalra, de végül a londoniak jutottak a negyeddöntőbe. Mesut Özil gólját az első félidőben kiegyenlítette Romelu Lukaku a szünet előtt egyenlített, a második játékrészben az egykori Everton-játékos, Mikel Arteta büntetőből visszaszerezte a vezetést, a továbbjutás kérdését Olivier Giroud duplája állította be.

Arsenal-Everton 4-1 (Özil 7., Arteta 68. - tizenegyesből, Girould 83., 85. ill. Lukaku

Mesut Özil, Arsenal Forrás: AFP/Adrian Dennis
18:20
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A Bayern más ligában játszik

Cikkünk Szalaival, Husztival és a gálázó Bayernnel itt, az eredmények pedig itt: 

Bundesliga, 24. forduló:
VfL Wolfsburg-Bayern München 1-6 (1-1)
Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 1-1 (0-1)
Hannover 96-Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)
Borussia Mönchengladbach-FC Augsburg 1-2 (1-1)
FC Schalke 04-1899 Hoffenheim 4-0 (2-0)

18:45
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Óriásit perecelt a Barcelona

A címvédő FC Barcelona óriási meglepetésre 1-0-ás vereséget szenvedett a kiesőjelölt Valladolid otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának első szombati mérkőzésén.A Valladolid ezt megelőző tíz bajnokijából csupán egyet nyert meg, még január 25-én a Villarreal ellen gyűjtötte be a három pontot.

Primera División, 27. forduló:
Valladolid-FC Barcelona 1-0 (1-0)


18:58
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Az MTK nyerte az örökrangadót

Az MTK hazai környezetben 3-2-re nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján, a 204. örökrangadón.A kék-fehérek ezzel megszakították hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, összességében pedig ez volt a 75. MTK-siker 83 ferencvárosi győzelem és 46 döntetlen mellett.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
MTK Budapest-Ferencváros 3-2 (1-1)
Hidegkuti Stadion, 5000 néző, v.: Andó-Szabógólszerzők: Pölöskei Zs. (1.), Kanta J. (61.), Torghelle (65.), illetve Somália (17., 75.)
kiállítva: Jenner (55.)
sárga lap: Fejes (11.), Torghelle (56.), Csiki (63.), Vukmir (85.), illetve Jenner (33., 55.), Holman (81.), Leonardo (83.)

Alighogy kezdetét vette az örökrangadó, máris vezetett az MTK: egy perc sem telt el a találkozóból, amikor Pölöskei elképesztően nagy gólt szerzett távolról. A Ferencváros ennek ellenére magához ragadta a kezdeményezést, a nyolcadik percben Böde még a kapufát találta el, az első negyed óra végén Somália idénybeli első góljával azonban már egyenlített. A folytatásban mindkét gárda megpróbált támadóan fellépni, de a szünetig már nem esett újabb gól.

A fordulást követően a magáról megfeledkező Jenner második sárga lapját gyűjtötte be, így emberelőnybe került a hazai alakulat, amely Kanta révén gyorsan gólra váltotta a fórt, néhány perccel később pedig Torghelle talált a hálóba. A zöld-fehérek azonban nem adták fel. Somália második góljával visszajöttek a mérkőzésbe, és a hajrára teljesen beszorították az emberelőnyben futballozó hazaiakat, ám az eredmény nem változott.

További eredmények: 

Kecskemét-Diósgyőr 1-1, Felcsút-Honvéd 0-4


 

19:05
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A Cardiff legyőzte a Fulhamet

A Cardiff City hazai pályán 3-1-re győzött a Fulham ellen az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.

Premier League, 29. forduló:
Cardiff City-Fulham 3-1 (0-0)
Crystal Palace-Southampton 0-1 (0-1)
Norwich City-Stoke City 1-1 (0-0)
korábban:
West Bromwich Albion-Manchester United 0-3 (0-1)
később:
Chelsea-Tottenham Hotspur 18.30


19:10
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Puskás jr.-Puskás sr. 0-4

A Honvéd 4-0-ra verte Fehérváron a Felcsútot, de nem is ez az érdekes, hanem hogy a hazai rendezők levetették a kispestiek Puskás Ferenc nevét viselő transzparensét. Bővebben itt.

A Puskás-felirat nélkül Forrás: Facebook/Gazsó István

19:22
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Öt magyar a budapesti kard GP főtábláján

Öt magyar vívó szerepelhet a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix 64-es táblájának vasárnapi küzdelmeiben. A világranglistás helyezése alapján kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellé további három hazai kardozó - Decsi Tamás, Gáll Csaba és Szatmári András - csatlakozott a szombati selejtezőből, melyet a MOM Sportközpontban rendeztek. Decsi közvetlenül a csoportmérkőzések után a főtáblára került, Gállnak és Szatmárinak ehhez még egy direktkieséses, 15 tusra menő asszón is sikerrel kellett túljutnia. A viadalon 128 vívó, köztük 13 magyar indult. A GP vasárnap 9 órakor folytatódik a szombati helyszínen, majd a nyolcas döntőre a legjobbak mezőnye a WestEnd bevásárlóközpont Millennium Udvarára vonul. A program záró szakasza 15.45-kor kezdődik.

 

 

19:40
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A Rosztov Donnal játszana a Fradi

...ha sikerülne nyolcgólos hátrányból kiejtenie a dán Viborgot a visszavágón. A Ferencváros nőikézilabda-csapata hétfőn 40-32-re kikapott Dániában, így nagyon nehéz helyzetből várja a KEK-negyeddöntő visszavágóját. A Rosztov Don a korábban az Érdet búcsúztató Buxtehundét verte ki 67-58-as összesítéssel. 

20:03
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Szinte már NBI-es a Nyíregyháza

A listavezető Nyíregyháza legyőzte a vendég Békéscsabát a labdarúgó NB II szombati, 18. fordulójában, és így előnye nyolc pontra nőtt a korábban döntetlent játszó Dunaújváros előtt.

Ness Hungary, NB II, 18. forduló:
Nyíregyháza Spartacus-Békécsaba 2-0 (0-0)
Gyirmót-Kisvárda 1-1 (1-1)

korábban:
ZTE FC-Dunaújváros 2-2 (0-1)
Soproni Vasutas-Kozármisleny 1-1 (0-1)
Vasas-FC Tatabánya 5-0 (1-0)
Ajka-Cegléd 1-0 (1-0)
Szolnoki MÁV-Stadler Rail - FGSZ Siófok 1-2 (1-1)

vasárnap játsszák:
Balmazújváros-Szigetszentmiklós 14.30
Az élcsoport: 1. Nyíregyháza 44 pont, 2. Dunaújváros 36, 3. Siófok 34

20:15
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Balogh és Polgár remije a sakk Eb-n

Balogh Csaba és Polgár Judit döntetlent játszott, míg Almási Zoltán vereséget szenvedett a jereváni sakk Európa-bajnokság szombati, hatodik fordulójában. A kontinensviadal honlapja szerint Balogh a világos bábukat vezetve remizett az orosz Szergej Grigorianccal, míg a női világranglistát vezető Polgár sötéttel a német Philipp Schlosserrel osztozott a ponton. Almási ugyancsak sötéttel kikapott az orosz Pavel Tregubovtól.Hat játéknap után a magyarok közül Balogh és Polgár 4-4 pontos, míg Almási 3,5 pontot gyűjtött.

20:31
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A Honvéd szétverte a Vasast

A férfi vízilabda ob I 21. fordulójának szombati rangadóján a vendég Honvéd valósággal kiütötte a Vasast, hétgólos vereséget mérve az angyalföldiekre a Komjádi uszodában.A bajnoki címvédő Eger győzelme a Kaposvár ellen nem meglepő, annál inkább az a diadal mértéke: a hevesiek 17 góllal nyertek.


Eredmények:
Lactiv-VasasPlaket - RacioNet-Honvéd 4-11 (1-3, 0-3, 2-1, 1-4)
ZF-Eger - Kaposvári VK 21-4 (5-0, 4-0, 6-3, 6-1)
Valdor-Szentesi VK - OSC-Újbuda 8-5 (4-2, 2-1, 1-1, 1-1)
KSI SE - PVSK-Fűszért 8-8 (2-2, 0-2, 2-2, 4-2)

20:40
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Nem lesz bronzérmes az Érd

A Dunaújváros győzött az Érd otthonában, ezzel megerősítette harmadik helyét a női kézilabda NB I szombati játéknapján. A Vác úgy játszott döntetlent a Békéscsabával, hogy az utolsó másodpercekben büntetőt hibázott.

Eredmények:
Érd-Dunaújvárosi KKA 20-22 (11-11)
Veszprém Barabás-Duna Takarék - MTK-Budapest 32-20 (15-11)
Ipress Center-Vác - EUbility Group-Békéscsaba 27-27 (14-14)

20:49
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Magabiztos a Pick Szeged

A második helyen álló Pick Szeged 28-20-ra nyert a Mezőkövesd ellen a férfi kézilabda NB I szombati fordulójában.

Eredmények:
PLER Budapest - Orosháza-Linamar 32-28 (16-12)
Pick Szeged-Mezőkövesd 28-20 (15-12)
SZESE Győr-B.Braun Gyöngyös 23-29 (10-10)
Korábban:
Grundfos-Tatabánya - MKB-MVM Veszprém 21-27 (11-14)

20:57
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A kiállítás sem segít a Kaposváron

A sereghajtó Kaposvár több mint egy félidőn át emberelőnyben futballozva 1-1-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján.A találkozó elején több lehetősége is volt a vendégeknek, ennek ellenére az Újpest egy rendkívül szerencsés góllal vezetést szerzett. A folytatásban is a Kaposvár játékában maradt benne a veszély, és Kink találatával egyenlített. Az első félidő hajrájában nehéz helyzetbe került az Újpest, miután Ngawa kiállította a játékvezető. A fordulást követően magához ragadta a kezdeményezést az emberhátrányban futballozó hazai csapat, több nagy lehetőséget is kidolgozott, de ezeket nem tudta értékesíteni.


Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Lázár B. (21.), illetve Kink (27.)kiállítva: Ngawa (42.)
sárga lap: Ngawa (18.), Stanisavljevic (59.), Sankovic (60.) illetve Mulemo (43.), Lebbihi (62.), Florean (66.), Kovács O. (87.)

 

21:05
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Megint kikapott a Milan

A Juve után az Udinese verte Seedorf csapatát. Ők már másodszor idén.

21:18
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Itt a nagy puskásozásban

el is felejtettünk szólni róla, hogy a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár bemutatkozott az első osztályban. A Honvéd egyébként 4-0-ra nyert Fehérváron. 


21:25
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Márton Anita 6. a fedettpályás atlétika vébén

Márton Anita a hatodik helyen végzett a női súlylökés szombat esti döntőjében a sopoti fedettpályás atlétikai világbajnokságon. A számot a címvédő, kétszeres olimpiai bajnok új-zélandi Valerie Adams nyerte. Márton a fináléban első kísérletére 18,17 métert dobott, ezen az eredményén pedig nem is tudott már javítani, így végül a hatodik helyen zárta a döntőt, ahová délelőtt egyéni csúccsal, 18,63 méteres dobással az ötödik helyen jutott.A viadal másik magyar indulója, Baji Balázs idei legjobbjánál két századdal jobb eredménnyel, 7,63 másodperccel ért célba. A tavalyi fedettpályás Eb-n negyedik helyezett gátfutó ezzel biztosan jutott be a vasárnapi elődöntőbe.


21:38
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Megvan a Győr ágának másik továbbjutója

A Larvik szombaton legyőzte a Ljubljanát, így eldőlt, hogy a címvédő Győr mellett a Podgorica jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi négyes döntőjébe. A két csapat vasárnapi, podgoricai mérkőzésén a csoport első helye, és a kedvezőbb elődöntős pozíció a tét. A másik csoportban még semmi nem dőlt el.

Eredmények:
női BL, középszakasz, 5. forduló:
I. csoport:
Thüringer HC (német)-Vardar Szkopje (macedón) 24-24 (12-15)
vasárnap:
Sävehof (svéd)-FC Midtjylland (dán) 15.00
Az állás: 1. Thüringer HC 7 pont/5 mérkőzés, 2. Szkopje 6/5, 3. Midtjylland 4/4, 4. Sävehof 1/4

II. csoport:
Larvik HK (norvég)-Krim Ljubljana (szlovén) 28-22 (14-12)
vasárnap:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 19.15
Az állás: 1. és már továbbjutott Győr 7 pont/4 mérkőzés, 2. és már továbbjutott Podgorica 6/4, 3. Larvik 3/5, 4. Ljubljana 2/5

Görbiczék már biztosan ott lesznek a Final4-ben Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

21:40
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Ibrahimovic mindenhogy gólt lő

21:47
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

A Chelsea nyerte a londoni derbit

A listavezető Chelsea a csereként pályára lépő Demba Ba duplájával, valamint Samuel Eto,o és Eden Hazard góljaival magabiztosan, 4-0-ra nyert a városi rivális Tottenham Hotspur ellen az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője ezzel továbbra is veretlen bajnoki mérkőzésen a Stamford Brdige-en, sorozata 75 találkozó óta tart. .

Premier League, 29. forduló:
Chelsea-Tottenham Hotspur 4-0 (0-0)
korábban:
Cardiff City-Fulham 3-1 (0-0)
Crystal Palace-Southampton 0-1 (0-1)
Norwich City-Stoke City 1-1 (0-0)
West Bromwich Albion-Manchester United 0-3 (0-1)

22:14
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Nincs foci a parlamenti választás napján

Elteszik az Újpest-Fradit a választás napjáról. (Részletek itt.)

22:33
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Atlétikai vb: meglepetés 400-on

Nagy meglepetésre a cseh Pavel Maslák nyerte a férfiak 400 méteres számát a Sopotban zajló fedettpályás atlétikai világbajnokságon. A 23 éves versenyző 45.24 másodperces új országos csúccsal diadalmaskodott, ráadásul minden idők második legjobb eredményét érte el fedettpályán európai futóként. Az ehhez kapcsolódó rekordot még a német Thomas Schönlebe tartja 1988-ból (45.05).

A győztesek:
férfi rúdugrás: Konsztadinosz Filippidisz (Görögország) 5,80 m
női hármas: Jekatyerina Konyeva (Oroszország) 14,46 m
női súlylökés: Valerie Adams (Új-Zéland) 20,67 m ...6. Márton Anita 18,17
női 1500 m: Abeba Aregawi (Svédország) 4:00.61 p
női magasugrás: Marija Kucsina (Oroszország) 2,00 m
női 400 m: Francena McCorory (Egyesült Államok) 51.12 mp
férfi távol: Mauro Vinicius da Silva (Brazília) 8,28 m
férfi 1500 m: Ayanleh Souleiman (Dzsibuti) 3:57.52 p
férfi 400 m: Pavel Maslák (Csehország) 45.24 mp
női 60 m gát: Nia Ali (Egyesült Államok) 7.80 mp
férfi 60 m: Richard Kilty (Nagy-Britannia) 6.49 mp

22:40
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Jenner teljesen begőzölt

Az MTK-Fradin (3-2) a vendégek játékosa, Jenner előbb letalpalta Vukmirt, amiért megkapta a második sárga lapját, majd üvöltözött a földön fekvő Vukmirral, aztán majdnem összeverekedett Torghellével. Majd amikor Máté Csaba be akarta terelni az öltözőbe, őt is majdnem megütötte - igaz, az MLSZ TV videóján ezt már nem lehet látni.

22:58
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Nyert, de kiesett a Fradi kézicsapata

Az idegenbeli 40-32-es vereség után a visszavágón már hét góllal is vezetett, végül 31-26-ra nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria a dán Viborg ellen, így nem jutott az elődöntőbe a női kézilabda KEK-ben.

Női KEK, negyeddöntő, visszavágó:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Viborg (dán) 31-26 (15-15)
Továbbjutott:
a Viborg, 66-63-as összesítéssel.

23:02
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Nyert az Atlético, pécsi siker Győrben

Primera División, 27. forduló: Celta Vigo-Atlético Madrid 0-2. 

OTP Bank Liga, 19. forduló: Győri ETO FC - PMFC-Matias 2-5 (1-2).

23:29
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Bedák Zsolt Európa-bajnok

Bedák Zsolt kiütéssel legyőzte a grúz Dzsordzsi Gacsecsiladzét, s ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét a szombati kecskeméti profi ökölvívó gálán. A 30 éves magyar öklöző az első pillanattól uralta a tízmenetesre tervezett találkozót, s az utolsóban padlóra is küldte ellenfelét. Bedák profi egyetlen korábbi veresége mellett pályafutása 20. győzelmét szerezte, míg riválisa 13 sikere és egy döntetlene mellett tizedik alkalommal kapott ki.

23:43
2014. március 8.
Vágólapra másolva!

Vége

Itt ma már nem láthatnak több sporthírt (az Origón még igen), viszlát holnap.