Vágólapra másolva!

Barcelona közel hozza Amerikát<br/>

Barcelona jövőre másodszor rendezi meg a NIKE Euro Camp elnevezésű tehetségkutató kosárlabdatábort, amelyen több, mint hatvan 16-18 éves játékos vehet részt Európából, Ázsiából és Afrikából, és rájuk az NBA-ből is felfigyelhetnek .

A program 1997-ben Párizsban kezdődött, és az eddigi három alkalom is azt a célt szolgálta, hogy a jövő potenciális kosarassztárjai lehetőséget kapjanak a kiugrásra. Ezt segítette, hogy számos vendég érkezett a táborokba a sportág fellegvárának számító észak-amerikai profiligából, és ők - például Del Harris az edzők, illetve Damon Stoudamire vagy Tim Hardaway a játékosok közül - edzéseket is tartottak. A 2000. június 4. és 8. között a Palau San Jordiban sorra kerülő negyedik Euro Campre szintén híres "tanárokat" hívtak meg Amerikából.

Az eddigi "táborozók" közül a horvát Bruno Sundov vitte a legtöbbre, hiszen az ő játékjogát a Dallas Mavericks 1998-ban már a draft második körében lefoglalta. A háromszor is próbálkozó spanyol Juan Carlos Navarro közben a kontinens élvonalába tartozó Barcelona játékosa lett, és jelölték a nemzetközi szövetség (FIBA) idei európai All Star-gálájára is. Mások az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) elsőosztályában szereplő együtteseket erősítik a NIKE-akció jóvoltából is.

(MTI)

Ajánló: