Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetbe került a Dunaferr SE férfikézilabda csapata, amely idei legrosszabb mérkőzésén, a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjének első találkozóján van túl. A dunaújvárosiak vasárnapi, pamplonai veresége - pontosabban a különbség (28-19) - mindenkit megdöbbentett.

Ezen a találkozón semmi sem sikerült Skaliczki László vezetőedző csapatának a spanyol Portland San Antonio Pamplona otthonában. Talán a hazai bajnoki küzdelmek, a Fotex KC Veszprém ellen lejátszott, bajnoki címről döntő mérkőzés és a német Lemgo, valamint a dán Kolding elleni KEK negyed- és elődöntő a fizikai mellett túl sok lelkierőt is kivett a játékosokból. Valószínűleg emiatt sem tudtak kellőképpen ráhangolódni a fináléra a bajnokcsapat játékosai.

Ekkora különbségre Francisco Javier Azanza, a Pamplona edzője sem számított: - Természetesen nagyon örülök a kilencgólos sikernek, annak ellenére, hogy ez a végeredmény irreális. A Dunaferr jobb csapat annál, mint azt ezen a mérkőzésen mutatta. Győzelmünket kitűnő védekezésünk és sokoldalú támadójátékunk hozta meg. Bár a kilenc gól nagy előny, nem bízzuk el magunkat és Magyarországon is a győzelemre törekszünk majd.

- Azt mindenképpen el kell ismerni, hogy csapatunk idén erőn felül teljesített a magyar bajnokságban és a nemzetközi kupaporondon is - nyilatkozta Skaliczki László. - Sajnos, Pamplonában nem sikerült megvalósítani a tervezett taktikát. Az átlövőink keveset próbálkoztak, ezért a spanyolok nem léptek ki a védőfalból, így nem maradt helyünk a támadásokra. Emellett kapusuk, Buligan is nagyszerűen védett. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha csak a tiszta helyzeteinket, tehát a hétmétereseket és a ziccereket belőjük, akkor ezzel a gyenge játékkal is sikeresebbek lettünk volna. A visszavágóig meg kell keresnünk vereségünk okait és a hazai közönség előtt bizonyítanunk kell.

- El kell ismerni, ezen a mérkőzésen ennyivel jobb volt ellenfelünk - mondta a Dunaferr sérült klasszisa, Marosi László. - A visszavágón győzelemre kell törekedni és nem szabad feladni, mert a sportban bármi megtörténhet.

A visszavágót vasárnap 15.30 órakor rendezik Dunaújvárosban.

(MTI)

Ajánló:

A dunaújvárosiak új honlapja

Korábban:

Súlyos, 9 gólos vereséget szenvedett a Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata a Portland San Antonio Pamplona elleni Kupagyőztesek Európa Kupája döntő első, idegenbeli mérkőzésén.