Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Könnyed győzelemmel kezdte szereplését az előző sorozatban ezüstérmes Alba Volán a jégkorong Interligában.

Interliga, első forduló:
Alba Volán-FeVita - Medvescak Zagreb (horvát) 10-5 (2-3, 5-1, 3-1)
gól:
Ocskay, Sille, Kovács (2-2), Simon, Medvegyev, Gröschl, Holsan.

Az ötödik percben a hátvéd Sille Tamás, Csibi Józseffel csiki-csukizva, aztán elfektetve a horvát kapust, elegánsan passzolt a kapu közepébe, nem mellékesen emberhátrányban szerezve Volán-gólt...

Apró gond volt, hogy az előzetesen is kevesebbre tartott horvátokról nem csak a közönség kezdte ekkor azt hinni, hogy zsákban viszik haza a gólokat, hanem talán a magyar bajnok is. Az Alba Volán játékából a továbbiakban hirtelen eltűnt az ambíció, a lendület s leginkább a keménység, minek eredményeképpen az első harmad végén már a Zagreb vezetett! Egy nagy, egy potya és egy szép szólógól fújt ébresztőt Ocskayéknak, akik azonban talán túlzottan is az események hatása alá kerültek, merthogy a második játékrész első gólja is az ő kapujukba esett.

Innentől kezdődött aztán (vagy, figyelembe véve az első perceket: némi szünet után folytatódott) az eredetileg tervezett forgatókönyv - a kevés szavú, immár magyar szövetségi kapitánynak is tekinthető szlovák edző, Jan Jasko tanítványai megmutatták, miért várta mindenki gólzáporos győzelmüket a szerényebb hokikultúrával rendelkező Horvátország képviselőjével szemben. (Szerényebb? Lehet, de azért a kétcsapatos magyar bajnokságot sem illik példaként emlegetni...)

A hátralévő szakaszt 8-1-re hozta a Fevita, amelynek sokkal nehezebb meccsei is lesznek az idén, az Interligában mindenképpen. Szerencsére - mert a magyar jégkorong nemzetközi esélyeinek aligha tenne jót, ha az egymást unalomig ismerő Fejér megyei riválisok, a Volán és a Dunaferr házi rangadóin kívül nem lenne komoly megmérettetése a hazai világbajnokságra készülő játékosoknak.

Az Interligában szlovén, szerb és szlovák ellenfelek várnak a két magyar élcsapatra, no meg a Medvescsak, amely, mint bebizonyosodott, szintén tud kellemetlenkedni - ha nem veszik komolyan.

A meccshez kapcsolódó hír (ami a gólszerzők névsorából is kiderül): a válogatott, ex-újpesti, később az NHL-ben érdekelt Buffalo látószögébe is bekerült, legutóbb az amerikaiak által Svédországban "állomásoztatott" Gröschl Tamás fél évre a Volánhoz szerződött. Nem gyengült vele a sokak szerint egyébként is kimagaslóan legerősebb magyar keret, az biztos.

Mindent egy helyen az Eb-ről