Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten Újvidékre látogatott a Szolnoki MÁV-Coop hölgykoszorúja, ahol egy hármas tornán vettek részt. A mérkőzéssorozatot két győzelemmel és egy vereséggel zárták.

Első ellenfelük a bolgár bajnok Akademik Plovdiv együttese volt, amelyik nem kevesebb, mint öt idegenlégióst küldött csatasorba. A nyitó összecsapáson az utazástól fáradtan kezdtek a szolnokiak, a bolgárok pedig gyorsan húszpontos előnyt szereztek. A folytatásban valamelyest összekapta magát a szolnoki csapat, annak ellenére, hogy az új-zélandi center, Gina Farmer már a 21. percben kipontozódott, nem nőtt a különbség a felek között, de a bolgárok biztos győzelmét nem fenyegette veszély (66-85).

A folytatásban a házigazda Duna-partiakkal kétszer is összemérték erejüket a szolnokiak, az elsőn 78-71 győztek Palkovits Tamás tanítványai, közülük Farmer 19, Szőke 19/9, míg Hegedűs 13 ponttal iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. A torna zárásaként ismét a Vojvodinával találkoztak a szolnokiak, soraikból leginkább Szőke Ildikó tett ki magáért, aki hibátlanul dobott 17/9 pontot. Társai közül Csontos 18, Perovic 17, Farmer és Szabó 12 ponttal, Hegedűs pedig 11 ponttal járult hozzá a biztos, 115-81-es szolnoki győzelemhez.

"Kár, hogy a bolgárok ellen megilletődötten játszottunk, mert ez a találkozó sokkal szorosabban is végződhetett volna" - kezdte az értékelést Palkovits Tamás. "A Vojvodina ellen már javítottunk, voltak bíztató jelek játékunkban. Most már nem lehet kísérletezni, hiszen szombaton kezdődik a bajnokság, ráadásul Európa egyik legerősebb csapata, a MiZo-PVSK látogat hozzánk. Szeretnénk tisztességesen helytállni a válogatottakkal telitűzdelt pécsiekkel szemben. A folytatás sem lesz könnyű, hiszen jövő szerdán történetünk során először kilépünk a nemzetközi porondra, Ronchetti-kupa mérkőzésen a jugoszláv bajnok Hemofarm Vrsac csapatát fogadjuk. Volt szerencsém őket látni a napokban, mondhatom, jó szerkezetű, remek együttesről van szó."

Varga Csaba

Korábban: