Vágólapra másolva!
A kupagyőztes Dunaferr meglepetésre csak egyetlen góllal győzött Győrben a férfikézilabda-NB I szerdai fordulójában.

Fotó: Wirth András
Lopez, a battaiak kubai légiósa két gólt dobott Orosházán
Férfikézilabda-NB I, 7. forduló:
Every Day Orosháza - Százhalombatta 25-22 (13-9)


Orosháza:
Százhalombatta:
Kiállítások:
Hétméteresek:
Az eredmény alakulása:

Buday Ferenc: - Remek védekezés, jó kapusteljesítmény, lelkes közönségünk biztatása mellett igazi csapatmunkát mutatott be az együttes, Pásztor pedig régi napjaira emlékeztetően játszott.

Györfi János: - Gratulálok az Orosházának, megérdemelten nyert. Szeretettel várjuk őket Százhalombattán.

Győri ETO - Dunaferr 25-26 (15-12)
Győr, 1000 néző
vezette: Kerek, Wohner
Dunaferr: SZATMÁRI - Kertész 1, Mocsai 6/4, Kemény 1, Rosta 3, DÉCSI 9, Bene 1. Csere: Stochl (kapus), Tóth E., Kuzmicsov 3, Marcinkevicius 1, Törő 1. Edző: Imre Vilmos.
ETO: Tatai - Iváncsik, BAKOS 5, Bősze 3, Herbert 1, FREY 12, Császár. Csere: Varga, Gerháth (kapusok), Kányai, Struhár, Bognár I., Bognár R., Szabó Edző: Tóth László
Kiállítás: 8, illetve 16 perc
Hétméteresek: 3/0, illetve 5/4

Hatalmas lendülettel kezdett az ETO, a szurkolók csak ámultak, hogy a hazaiak tartják a lépést a nagy nevekből álló vendégcsapattal. Kezdetben felváltva estek a gólok, aztán 5-5-nél Bakos rázta meg magát, és máris a győrieknél volt a vezetés. Ezután sem volt megállás, különösen Frey volt elemében a gólgyártást illetően. Előbb kettő, aztán három gólra nőtt a zöld-fehérek előnye, majd Bognár R. alakítása után 12-8-at mutatott az eredményjelző. A félidő végére már tekintélyesnek mondható, öt találattal is vezettek Freyék, ám a szünetig végül meg kellett elégedniük háromgólos előnnyel.

Fordulás után fokozatosan zárkózott fel a Dunaferr, a győrieknek a második játékrész elején nem ment a góllövés, hét perc is eltelt, mire az egyébként jól védő Szatmári kapujába találtak. Frey révén 15-15-nél még sikerült visszavenni a vezetést, utána azonban a vendégek kezében volt a kezdeményezés. Mocsai góljával átvették a vezetést, s bár az ETO-nak többször sikerült döntetlenre alakítania az eredményt, a fantasztikus izgalmakat hozó végjátékban a Dunaferr rutinja érvényesült.

Tóth László: - Csodálatos, férfias küzdelem volt. Ha egyszer nekünk annyi pénzünk lesz, mint a Dunaferrnek, akkor mi fogunk nyerni.

Imre Vilmos: - Nagyon szimpatikus csapatot győztünk le. A második félidőben stabilizálni tudtuk az előnyünket és azzal nyertünk.

Jávor Péter, Papp Győző

További eredmények:
Csömör - Szeged 16-30 (7-15)
Komló - Cegléd 24-28 (12-15)
Veszprém - Kőbánya 29-11 (11-5)
Pestszentlőrinc - Pécs 26-26 (14-10)

Az élcsoport állása: 1. Veszprém 16 pont/8 mérkőzés, 2. Szeged 14, 3. Dunaferr 12, 4. Orosháza 10

Korábban:

Nyeretlen Kőbánya