Vágólapra másolva!
Kezdődik az álomdöntő a női kosarasoknál. A tavalyi évaddal szemben most a GYSEV-Ringa a kedvezményezett a MiZo-Pécsi VSK-val szemben, azaz mivel az alapszakaszban a soproniak végeztek az első helyen, így eggyel több meccset játszhatnak hazai pályán.

Farkas Sándor vezetőedzőnek egyrészt fizikailag és lelkileg kell felkészíteni a játékosait a megalkuvást nem tűrő, közismerten az utolsó lehelletéig küzdő pécsi együttes ellen, másrészt be kell építeni a csapatba az új szerzeményt, a bosnyák centert, Razija Mujanovicot.

- Tavaly ez rengeteget számított a női bajnoki döntőben a pályaelőny, amely most az ön csapatánál van. Most is így lesz?
A playoffban egy gyengébb nap akár egy egész év munkáját is tönkreteheti. Itt az a legfontosabb, hogy a pillanatnyi örömökön vagy bánatokon minél hamarabb túl kell tennie magát a csapatnak. Sem egy győzelem után nem szabad, hogy hurráhangulat legyen úrrá, sem pedig egy vereség nem szabad, hogy letargiába taszítsa a csapatot.

- Említette a lelki tényezők fontosságát. Készek a lányok a fizikailag és lelkileg is várhatóan igen nehéz sorozatra?
- A Pécs kemény, agresszív harcmodorával - amelyet képes az egész meccsen hozni - felőrli ellenfeleit. A legkisebb rövidzárlatot, egy kétperces kihagyást is könyörtelenül kihasználnak, a kupadöntő is ezt bizonyította. A csapatom, bár szerintem helytállt, nem került a négy közé az Euroligában, s a Magyar Kupa döntőt is elveszítette. A bajnokságot ezek után egész egyszerűen meg kell nyerni, mindenki ezt várja tőlünk, a szurkolók és a szponzorok egyaránt. Biztos lesz emiatt nyomás a csapaton, de remélem, sikerült úgy felkészítenem a társaságot, hogy képesek legyenek felszabadultan kosarazni a finálé meccsein, amelyek remélem, csak a sportról szólnak majd.

Botár László

Ajánlat: