Vágólapra másolva!
A negyedik helyen végzett a magyar válogatott az oslói divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, miután a záró fordulóban döntetlent játszott Hollandiával.

5. forduló:
Hollandia - Magyarország 4-4 (1-2, 1-1, 2-1)
gól:
Wynia (9.), Bekkering (22.), Hartogs (42.), Jacobs (48.), illetve Ocskay (4.), Ladányi (8.), Peterdi (25.), Palkovics (41.)

Gyorsan emberelőnybe, de "gólhátrányba" került a holland csapat: egy kiugrás után Ocskay lőtte ki a bal felső sarkot. Kisvártatva Ladányi fantasztikus cselekkel játszotta magát tisztára, és a vb-n már a hatodik találatát szerezte. De gyorsan csökkent a különbség, Wynia egy kipattanót kotort a hálóba.

A következő felvonás elején Budai egy hatalmas bravúr után bevédte Bekkering távoli kísérletét. Azonban nem késett a válasz: Peterdi Ladányi pontos passza után a kapus lába között értékesítette a ziccert. Egyre nagyobb lett az iram és több az ütközés, de már nem rezdültek a hálók.

A záró harmad 21. másodpercében - akárcsak a nyitó gólnál - emberhátrányban Palkovics lőtte Ocskay passzát a hálóba. Csakhogy Hartogs bő fél perc múlva közelről eredményes volt. Feltámadt a holland csapat, Jacobs lövését Budai takarás miatt nem láthatta, így alakult 4-4-re az állás.

A döntetlen a hollandoknak kedvezett, mert jobb a gólkülönbségük, s a magyar együttes a kisebb csalódást keltő negyedik helyre ért be.

További eredmények:
Fehéroroszország - Norvégia 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)
győzelmével a fehérorosz válogatott jutott fel a világelitbe

Nagy-Britannia - Belgium 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)
a vereséggel a belgák búcsúztak a divízió I-től.