Vágólapra másolva!
Változatos mérkőzésen, végül a papírforma érvényesült, hat góllal, 35-29-re nyert a Dunaferr nőikézilabda-csapata a Ferencváros otthonában. Ugyan a második játékrészben kétgólos előnyre tudott szert tenni a hazai együttes, a hajrát 7-1-re a bajnok hozta, s megőrizte százszázalékos teljesítményét.

nőikézilabda-bajnokság, 13. forduló
FTC - Dunaferr 29-35 (15-18)
v.: Dobrovits, Tájok
gól: Csenki 9/6, Tóth T. 7., Uhrakova 5, Pádár M. 4, Rábai 1, Kirsner 1, Mravikova 1, Barna 1, illetve Radulovics 9/3, Ferling 8, Kulcsár 5, Nagy I. 4, Kindl 3, Pigniczki 2, Bulath 2, Bohus 1, Németh 1
hetes: 8/6, illetve 4/3
kiállítás: 6, illetve 12 perc

A hazai pályán veretlen Ferencváros a százszázalékos Dunaferrt fogadta a nőikézilabda-bajnokság 13. fordulójának rangadóján, azon az összecsapáson, amelyen a zöldek edzője, Németh András szavaival élve szinte csak a bajnokcsapatnak volt veszítenivalója.

A legjobb magyar csapat szeretett is volna gyorsan megnyugtató kezdéssel előrukkolni, pillanatok alatt elhúzott 4-1-re. A Fradi mind védekezésben, mind támadásban is visszafogottan, összpontosítás nélkül játszott: Kindl és Radulovics 9-10 méterről, zavartalanul dobált gólokat, míg a zöldek igazi átlövő teljesítmény nélkül nem tudtak felnőni a feladathoz.

7-3-as vendégelőnynél már a nyolcadik percben időt kért a Fradi, "Hol a küzdőszellem?", tette fel a kérdést teljes joggal Németh András, aki leültette a halovány teljesítményt nyújtó Tóth Tímeát, s lecserélte a labdával összesen egyszer találkozó Miklosovát, helyére Pastrovics állt a kapuba.

13-7-nél már komoly előnyre tett szert a Dunaferr, ám ezután Pastrovics pillanatai következtek, a junior vb-ezüstérmes hálóőr elkapta a fonalat, csapata felzárkózott három gólra. Hogy nem lett szorosabb az eredmény, néhány játékvezetői hibának is köszönhető volt, ám a Dunaferr félidei, 18-15-ös vezetésének jogosságához kétség sem férhetett.

A második félidőt pazarul kezdte a Fradi: két perc alatt 4-0-s sorozattal nemcsak egyenlített, a vezetést is átvette (19-18). Tóth első félidei kisebb pihenőjét követően ellenállhatatlanul játszott, Csenki személyében pedig Farkas Ágnes távozása óta az első biztos kezű büntetőlövőt ünnepelhette a hazai közönség.

24-22-nél, majd 25-23-nál kettőre nőtt a hazai előny, Csenki hetedik büntetőjét elrontotta, ám akcióból javította hibáját. Cserélt Kiss Szilárd is, a Pálingert váltó Cracana jól védett, a 46. perre Kulcsár ki is egyenlített (26-26).

Az utolsó tíz percre megint a Dunaferr fordulhatott előnnyel, a cseresorok közötti különbség azonban döntőnek bizonyult. 28-28 után Nagy, Kulcsár és Radulovics is betalált, Csenki második hetesét is elrontotta, így visszaállt a félidei, háromgólos differencia (28-31).

A mérkőzés zárószakaszát végül 7-1-re nyerte a vendégcsapat, összességében pedig 35-29-re hozta a meccset, s továbbra is százszázalékosan áll a bajnokság élén.

Kiss Szilárd, a Dunaferr mestere: "Megkönnyebbültem, hogy nyerni tudtunk. Egy ideig nem találtuk meg az igazi védekezésünket, arra viszont számítottam, hogy a végén nyitott falunkkal meg tudjuk zavarni a Fradit."

Németh András, a Ferencváros szakvezetője: "Nem volt bátorságunk folytatni a második félidő elején mutatott jó játékunkat, így kikaptunk. 28-28-nál három komoly hibát vétettünk, s utána már szétestünk."