Vágólapra másolva!
A közelmúltban sajtóközleményben tudatta a FHC Frankfurt/Oder nőikézilabda-csapata, hogy a nyáron távozik a gárda egyik erőssége, Szrnka Hortenzia. A válogatott átlövő az [origo]-nak elmondta, több ajánlattal bír, de szíve szerint nem távolodna el túlzottan Magyarországtól.

"Úgy érzem, megérte kijönnöm Németországba, főleg az első évem miatt. Tavaly ugyanis nagyon jó szezont zártunk, megnyertük a bajnokságot, a kupában másodikak lettünk, ráadásul olyan klasszissal játszhattam együtt, mint Bianca Urbanke. Akkori edzőmről is csupa jót mondhatok, mindenkinek ilyen trénert kívánok" - kezdte Szrnka, akit edzése után telefonon értünk utol frankfurti lakásán.

- A mostani esztendőt ennél rosszabbra értékeled?
- Igen, ez már nem annyira jó. A tavalyi csapatból sokan elmentek, a mindössze 29 esztendős Thomas Hörlyk edző irányításával, fiatal játékosokkal próbálunk előrelépni.

- Nem érezted visszalépésnek, hogy a nemzetközileg is jegyzett Dunaferrből az ismeretlenbe szerződtél?
- Egyáltalán nem visszalépés, nagyon szerettem volna kipróbálni magam külföldön. Jó közegbe kerültem, itt teljesen más az élet. De szeretnék még tovább fejlődni, sajnos Frankfurtban éppen a komoly nemzetközi szereplés hiányzik.

- A klub sajtóközleményéből már értesültünk arról, hogy nyáron távozol. Lehet tudni, hogy hová?
- Sok csapat érdeklődik utánam, vannak ajánlataim Németországból, Dániából, Norvégiából, Franciaországból, Spanyolországból, s természetesen otthonról is. Amennyiben lehet, nem szeretnék messzire költözni, nekem nagyon hiányzik Magyarország, amint egy kis szabadidőm van, máris megyek haza. Ezt a távolságot kocsival könnyű megtenni. Legutóbb repülővel utaztam, s a szívem szakadt meg a spánielemért, akit nem szeretnék még egyszer ilyen repülős útnak kitenni.

- Gondolom, olvasod a híreket a válogatottról, arról, hogy Németh András személyében új kapitány van. Mit gondolsz, jut neked is hely az újjáalakuló együttesben?
- Semmit sem tudok a válogatottról, állítólag a kapitány már beszélt a kiszemeltjeivel. Engem nem keresett, így gondolom, nem is leszek a csapatban. De minden vágyam visszakerülni, sajnos Németországban nem vagyok annyira szem előtt.

Pincési László