Vágólapra másolva!
A Sopronban edzőtáborozó amerikai nőikosárlabda-válogatott legeredményesebb, legsikeresebb játékosa Katie Smith, a kétszeres olimpiai és világbajnok bedobó. A 32 éves kiválóság pár éve játszott Európában, a lengyel Gdynia csapatában is.

"Nagyon jól éreztem magam Lengyelországban, akkor szinte egész Európát beutazhattam. Tapasztalatszerzésnek jó volt, viszont egész évben, folyamatosan kosarazni nem egészséges" - mondta a kosaras.

"Most otthon játszom, így több figyelmet szentelhetek a közgazdasági tanulmányaimnak. Bár az amerikai női liga, a WNBA most szünetel, arra azért mindig, szinte minden nap szakítok időt, hogy játszani tudjak. Az, hogy jó erőben érzem magam, annak köszönhető, hogy diák fiúkkal játszom. A WNBA-ben a Minnesota Lynx-ből átigazoltam a Detroit Shockhoz, ahol remélem, erős, akár a végső győzelemre is esélyes csapatunk lesz. Két csapattársam, Swin Cash és Kara Braxton is itt van Sopronban. Ők is tagjai az amerikai válogatott keretnek, amelyben óriási a verseny a csapatba kerülésért. Azon vagyok, hogy újra ott legyek az amerikai válogatottban, amely megvédi mind olimpiai, mind világbajnoki elsőségét."

A tengerentúli együttes hétfőn 18 órától megmérkőzik az MKB-Euroleasing Sopron gárdájával.