Vágólapra másolva!
Világbajnoki felkészülési mérkőzésen, Ózdon magabiztosan nyert Izland ellen a magyar férfikézilabda-válogatott.

Eredmény:
Magyarország - Izland 39-31 (18-11)
magyar gólszerzők: Császár 7, Nagy L., Tombor 6-6, Zubai 5, Ilyés 4, Gál 3, Iváncsik G., Iváncsik T., Katzirz 2-2, Nagy K., Vadkerti 1-1.

Hamar magához ragadta a kezdeményezést Skaliczki László csapata, Nagy László és Császár Gábor átlövésgóljaival fokozatosan növelte előnyét. Az izlandiak bejátszások utáni hetesekkel tartották valamelyest a lépést. A gyors játék a magyaroknak kedvezett, így a szünetig hétgólosra nőtt a különbség a mintegy 1200 néző nagy örömére.

A folytatásban kissé háttérbe szorult a védekezés, a korábbinál több volt a hiba, a vendégek azonban nem tudtak közelebb kerülni a hazaiakhoz. A hajrában a magyaroknál a cserék is lehetőséget kaptak a bizonyításra, és éltek is ezzel.

"Nem volt könnyű mérkőzés, mert bár néhány klasszis hiányzott az izlandiaktól, azért a gyorskezű embereik kintről időnként hihetetlenül jól lőttek. Az indítás-lerohanás-gyors középkezdés kombinációkban gyengék voltunk, a játék többi elemével viszont elégedett vagyok" - értékelt a szövetségi kapitány.

Szombaton 16.15-től Miskolcon újra találkozik egymással a két csapat.