Vágólapra másolva!
"Közel 40 év után van ismét élvonalbeli együttese a városnak, és az All Star-gála, valamint az Egyesült Államok elleni meccs remélhetőleg tovább növeli a sportág népszerűségét a lakosság körében."

Ezt Szíjjártó Péter, a Rába Quelle Foton Győr elnöke jelentette ki azon a sajtótájékoztatón, melyet a jövő szerdán Győrben sorra kerülő Audi Hungária All Star-gála, illetve a Magyarországra látogató amerikai válogatott elleni mérkőzések jegyében tartott a kosárlabda-szövetség, továbbá a győri klub, a MiZo Pécs és az MKB-Euroleasing Sopron.

A Sterbenz Tamás vezette válogatottból - amelynek csoportbeosztását szombaton Madridban készítik el az őszi Eb-selejtezőre - biztosan hiányozni fog a pécsi Béres Tímea, aki sérülésekre és családi okokra hivatkozva nem vállalta a szereplést.

Ami a márciusi programot illeti, az olimpiai és világbajnok női Dream Team háromszor is fellép Magyarországon: 6-án Sopronban az MKB-Euroleasinggel, 22-én ugyancsak Győrben a magyar gárdával, míg 24-én Pécsett a MiZóval csap össze.

"A bemutatkozó anyagunk annyira megtetszett az amerikaiaknak, hogy a találkozó előtt egy hétig nálunk edzőtáboroznak, és nyilvános tréninget is tartanak. Főszponzorunk jóvoltából egyedi szerelésben és csarnokdíszletek között lépünk pályára, az viszont egyelőre titok, hogy Nikki Teasley melyik csapatot erősíti majd" - mondta Török Zoltán, a soproniak ügyvezető igazgatója.

Pécsi részről Rózsa Gábor klubelöljáró azt emelte ki, hogy a baranyaiak már hatodszor mérik össze erejüket a világ legerősebb együttesével: "Néhány éve még ottani bemutató mérkőzésekre is meghívtak bennünket, a mostani meccs tétje azonban jóval komolyabb, ugyanis az Euroliga Final Fourra való ráhangolódást szolgálja majd. Ehhez persze előbb szerdán tovább kell jutnunk a negyeddöntőbe."

A válogatott jelenlegi kerete:
Iványi Dalma, Fegyverneky Zsófia, Vajda Anna (MiZo Pécs), Cserny Réka, Eördögh Edit, Honti Kata, Horváth Zsuzsanna, Horváth Zsófia (MKB-Euroleasing Sopron), Fürész Emőke (Diósgyőri KSK), Kajdacsi Judit (Szeviép-Szeged), Hagara Zsuzsanna, Papp Krisztina (BSE-ESMA), Németh Bernadett (Zala Volán-ZTE), Horti Dóra (Szolnoki NKK), Koncz Judit (Rába Quelle Foton)