Vágólapra másolva!
A harmadik mérkőzést is elveszítette az Ottawa Senatorsszal szemben az alapszakasz-győztes Buffalo Sabres, melyet így már csupán egy vereség választ el a kieséstől az NHL Keleti főcsoportjának döntőjében.

A magyar idő szerint kedd hajnali találkozóra a Sabres érezhetően nem heverte ki két korábbi hazai bukását. A buffalói játékosok gyengén játszottak, a 60 perc során mindössze 15-ször lőttek kapura, gólt pedig nem sikerült ütniük a bravúrokat is bemutató Ray Emerynek, aki ezzel harmadik hibátlan meccsét produkálta a mostani rájátszásban.

Ennek ellenére az összecsapás mégsem volt sima, legfőképp a vendégek szenzációsan védő hálóőrének köszönhetően. Ryan Miller 31 lövést állított meg, s csupán egyszer, a második harmad közepén kapitulált, amikor a svéd Daniel Alfredsson egy rajta átcsorgó korongot kotort az üres kapuba.

"Elsősorban miatta érezzük magunkat nagyon rosszul. Nagyszerűen védett, mi azonban nem tudtunk gólt szerezni, és legalább hosszabbításra menteni a meccset. Össze kell magunkat szedni és mindent megtenni azért, hogy a negyedik meccset megnyerjük" - mondta csalódottan a meccs után Chris Drury, a Buffalo egyik sztárja.

A negyedik mérkőzésre szintén Ottawában kerül sor magyar idő szerint csütörtök hajnalban.

Keleti főcsoport, döntő, 3. mérkőzés:
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
gól:
Alfredsson (33:40)
a párharc állása: 3-0, az Ottawa javára