Vágólapra másolva!
Kvalifikálta magát a pekingi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott. Godova Gábor csapata az olaszországi ötkarikás selejtező B csoportjának utolsó fordulójában 9-9-es döntetlent játszott Spanyolországgal, így megnyerte hatosát, s ezzel egyből az elődöntőbe került. Az imperiai tornán négy csapat szerez olimpiai kvótát.

Eredmény, B csoport:
Magyarország - Spanyolország 9-9 (2-2, 3-4, 4-0, 0-3)
a magyar góldobók: Valkay Á. 4, Pelle, Drávucz 2-2, Bujka B. 1

Hogy ne kelljen számolgatni, mit hozna egy esetleges körbeveréses, hármas holtverseny, arról az ibériaiak elleni döntetlennel gondoskodott szextettjében Godova Gábor együttese, egy meglehetősen változatos összecsapáson.

Az elején 2-2-ig felváltva vezetett a két gárda, aztán magyar szempontból 2-4, majd 5-4 lett az állás, viszont a félidőben már megint a spanyolok álltak jobban (5-6). A harmadik negyed újfent a Godova-csapaté volt, amely nemcsak egyszerűen fordított, hanem meg sem állt 9-6-ig. A meccs egészét uraló hektikusságból a befejező nyolc percre is maradt, merthogy azt meg a spanyolok nyerték 3-0-ra, így a vége 9-9 lett.

Viszont ez az "iksz" bőségesen elég volt ahhoz, hogy a magyar női vízilabda-válogatott az imperiai folytatástól függetlenül kiharcolja a részvételi jogot az augusztusi ötkarikás játékokra.

A csoport további eredményei:
Kuba - Csehország 17-10
Kanada - Kazahsztán 6-4

A B csoport végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Kanada 8
3. Spanyolország 7
4. Kazahsztán 4
5. Kuba 2
6. Csehország 0

Az A csoport csütörtöki mérkőzésein:
Oroszország - Görögország 17-8
Puerto Rico - Brazília 5-4
Olaszország-Németország 13-9

A végeredmény (az első helyről a jobb gólkülönbség határozott):
1. Oroszország 9 pont
2. Olaszország 9
3. Görögország 6
4. Németország 4
5. Puerto Rico 2
6. Brazília 0

A két csoportgyőztes - Magyarország és Oroszország - egyből az elődöntőbe került, hozzájuk társulnak a csoportmásodikak és -harmadikak keresztbejátszásának nyertesei. Ez a négy csapat csatlakozik az augusztusi olimpia nyolctagú női mezőnyéhez, amelynek már tagja Kína, az Egyesült Államok, Ausztrália és Hollandia.