Vágólapra másolva!
Csak hivatásos játékvezetőkkel vállalja férfi kosárlabda NB I-es mérkőzéseit a Zalakerámia-ZTE KK, amelynek célja a legjobb négy közé jutás a 2008/09-es idényben. A klub budapesti szezonnyitó sajtótájékoztatóján Bodrogi Csaba sportigazgató kijelentette: kilencvenkilenc százalék, hogy szükség-játékvezetőkkel nem állnak ki az élvonalbeli meccseken, melyek közül az első jövő szerdán, Szolnokon esedékes.

"A férfi mezőnyben, ahol rendkívül kiélezett meccsek vannak, egy-egy ítélet a végeredményt is befolyásolja, nem lehet azt megtenni, amit a nőknél. Profi bírók kellenek" - tette hozzá.

A férfi élvonalban egyelőre nincs egyezség a közreműködési feltételeket illetően a bírók és a liga között. Valovics István, a hivatásos játékvezetők képviselője jelenleg kis esélyt lát arra, hogy profi sípmesterek működjenek közre a szezonrajton.

Márton Péter, a főszponzor Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az egyesülettel kötött hároméves szerződés utolsó idényében a legjobb négy közé várja az együttest, a két fél közötti együttműködés folytatása pedig a ZTE mostani szezonjától függ.

"A kapitány Kámán Tamással, továbbá az ugyancsak hozzánk aláírt Trepák Zoltánnal, valamint az amerikai Calvin Watsonnal, Michael Jonesszal és Louis Hinnanttel jó esélyünk van arra, hogy beváltsuk a reményeket és feledtessük a tavalyi gyengébb évadot" - jelentette ki a vezetőedzői feladatokat nyáron átvevő Völgyi Péter, akinek segítője tanácsadói szerepkörben a volt szövetségi kapitány, Patonay Imre lesz.

Az esélyeket illetően a 35 éves tréner úgy vélekedett, hogy a jelenlegi idényben négy kiemelkedően erős csapat található a PVSK-Panthers, az Atomerőmű SE, a címvédő Falco-KC Szombathely, valamint az Albacomp révén, és a zalaiaknak melléjük kell felnőni.