Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Már csak egy győzelem kell a Los Angeles Lakersnek ahhoz, hogy bejusson az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjébe, miután hazai pályán Ron Artest a dudaszó pillanatában szerzett kosarával legyőzte a Phoenix Sunsot.

A címvédő kaliforniai csapat a nyugati finálé ötödik mérkőzésén már 18 ponttal is vezetett, de a Suns a végül 29 ponttal és 11 gólpasszal záró Steve Nash vezérletével folyamatosan zárkózott.

Másfél perccel a vége előtt három pont volt a Lakers előnye, amely bebiztosíthatta volna a győzelmet, de Artest kétszer is tiszta dobóhelyzetből rontott, pedig nagyon sok volt még hátra a támadóidőből.

A hibáért a végén bűnhődött a Lakers, amikor Jason Richardson távolról bezúzott egy hármast, döntetlenre alakítva az állást. Artest azonban még tartogatott egy meglepetést a végére, amikor begyűjtötte Bryant pocsék dobását és nehéz szögből bepöttyintette a labdát a gyűrűbe, amire már nem tudott válaszolni a Suns.

A győztes csapatban Bryant 30 pontot, 11 lepattanót és kilenc asszisztot hozott össze, mellette Pau Gasol és Derek Fisher zárt 20 pont fölött.


Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 103-101
A négy győzelemig tartó párharc állása:
3-2 a Lakersnek

Mindent egy helyen az Eb-ről