Vágólapra másolva!
Volt, aki könnyebb meccset várt, más előzetesen is érezte, hogy nehéz lesz, de abban a legtöbb játékos egyetértett a magyar jégkorong-válogatott tagjai közül, hogy a Koreai Köztársaság elleni meccset saját maguknak tették nehézzé. A negyedik gólt szerző Kóger Dániel élete legfontosabb gólját emlegette, és azt, hogy mégegyszer nem fordulhat elő, hogy a csapat leáll a vezetés birtokában. Ladányi Balázs szerint a koreaiak butaságot követtek el azzal, hogy túl sokat foglalkoztak a videobíró által jóváhagyott negyedik góllal, mert ezzel csak magukat zökkentették ki, Szuper Levente pedig azt érezte, 3-3-nál sem pánikolt a csapat.

Pazar hajrá a bizarr gól után - videó

Többek között azért is lenne jó, ha a magyar válogatott feljutna a legjobbak közé, az A csoportba, mert akkor jövőre biztosan nem játszanánk a Koreai Köztársasággal, amely a nyögvenyelős tavalyi meccs után ismét ráijesztett hokisainkra.

3-1-es vezetésnél kevesen gondolták volna, hogy öt perccel a vége előtt izgulnunk kell majd, hogy meglesz-e a győzelem, amely végül megszületett, de kellett hozzá Kóger Dániel nagyon furcsa gólja is. Pozsgai Tamás lövése után Galanisz Nikandrosz kesztyűjén pattant fel a korong, amely nagy ívben a kapu tetejére hullott, majd onnan a kapu elé, az elsőként kapcsoló Kóger pedig a levegőből beütötte.

Kóger: A végén visszajött a szerencsénk

"Hogy ez volt-e életem legfontosabb gólja? Még az utánpótlás-válogatottban egyszer a hollandok ellen lőttem egy gólt az utolsó másodpercben, de a bíró nem adta meg, így ők jutottak fel, úgyhogy igen, azt hiszem, ez volt a legfontosabb. Ez most jól jött, de nem csak az én érdemem, hanem a soromé és a csapaté is" - nyilatkozta a vegyes zónában az amerikai Laredo Bucksban légióskodó Kóger, aki a bíró helyében szintén visszanézte volna a vitatott szituációt, bár ő tudta, hogy érvényes a gól, mivel az ütője a kapuvas alatt volt a gólt eredményező mozdulatnál.

"Először nem adta meg, ezért jó, hogy van videobíró, így igazságos, nekik is volt egy hasonló esetük, meg nekünk is, a végén visszajött a szerencsénk. A harmadik harmadban kicsit leálltunk, ilyen legközelebb nem fordulhat elő, mert komoly meccsen ebből hátrányba kerülhetünk, végig kell nyomnunk a hatvan percet. Az olaszokkal még nem foglalkozunk, egyelőre tesszük a dolgunkat, és az a fontos, hogy mindenkinek az legyen a fejében, mi vagyunk a jobb csapat" - tekintett előre a folytatásra a 21 éves csatár.

Ladányi kicsit fásultnak érezte a csapatot

Kóger első pontját szerezte a vébén, Sofron István viszont már hatnál jár, miután triplázott az ázsiaiak ellen. A fehérvári jobbszélső azt mondta, előzetesen nem gondolták, hogy ilyen szoros lesz a meccs, de csak maguknak köszönhették, hogy meleg lett a vége. "Kihagytunk egy csomó helyzetet, ők meg beütöttek kettőt, de az a lényeg, hogy valahogy behúztuk, bár el kell ismerni, a harmadik harmadban a szerencse is velünk volt. Óriási érzés ennyi ember előtt játszani, igazi dopping ez számomra, remélem, a jó formám és a hangulat is kitart a vébé végéig" - értékelt a góllövőlista éllovasa.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Kóger szemfülessége nagyon kellett a magyar győzelemhez

Sofron a pontlistán is élen áll, de csak megosztva, mivel sortársa, Ladányi Balázs hat gólpasszának köszönhetően tartja vele a lépést. Ladányi Sofronnal ellentétben számított rá, hogy nehéz lesz a meccs, és érzett egy kis fásultságot a csapaton, ami szerinte abból fakadhatott, hogy a lábakban már ott volt a hollandok elleni hatvan perc, míg Korea most mutatkozott be a vébén.

"Ötvenöt percig nem tudtuk felőrölni őket, pedig most jobb formában voltunk, mint tavaly, szerencsére a végére azért csak kijött a különbség. A hollandok ellen több gólt is úgy szereztünk, hogy mi értünk oda a kipattanóra, a koreaiak ezeket a helyzeteket jobban levédekezték, vagy lehet itt jött a képbe a fásultság, mert nem robbantunk úgy a kapu elé a lövések után. 3-3-nál megfordul az ember fejében, hogy hosszabbítás vagy akár szétlövés is következhet, szerencsére jól jöttünk ki a videobírós helyzetből, ők pedig túl sokat foglalkoztak azzal, hogy miért adták meg, ami hülyeség, ha egyszer középre mutat a bíró, úgysem változatja meg. Ők ezzel kizökkentették magukat, mi meg ezt kihasználva megléptünk, megvan a második lépcsőfok, utólag már csak ez a lényeg" - nyilatkozta az [origo]-nak Ladányi.

Vas Márton: Mi is tudunk kaparósabb gólt lőni

A Sofron, Ladányi, Vas Márton trió eddig összesen tizenhét pontot termelt a vébén, ami egészen pazar mutató, az idősebbik Vas testvér Koreának is beköszönt, majd két gólpasszt is kiosztott. Vas szerint nem kell meglepődni, hogy ennyire meg kellett izzadni a győzelemért, mivel a legnagyobb riválisnak számító olaszok is csak egy, illetve két góllal nyerték eddigi meccseiket, ami azt jelzi, mennyire kiegyensúlyozott a mezőny.

"3-1-nél kicsit megtorpantunk, elkövettük azt a hibát, hogy azt gondoltuk, ez már egy sima meccs, aztán megleptek minket. Pedig tudtuk, hogy az ellenfél egy jól korizó, hajtós brigád, még a végén, háromgólos hátrányban is lehozták a kapusukat, ez is jól jelzi a mentalitásukat. Úgy láttam a csapaton, hogy a koreai egyenlítés után sem voltunk megzuhanva, úgy mentünk fel a jégre, hogy muszáj nyernünk és gólokat ütni, ami teljesült is, megmutattuk, hogy mi is tudunk kaparósabb gólt lőni" - osztotta meg a meccsel kapcsolatos érzéseit az [origo]-val az első sor centere, aki szerint jól jön a pihenő, ki lehet kicsit szellőztetni a fejeket, majd felfrissülve nekimenni az utolsó két erőpróbának.

Mivel a hollandok ellen Hetényi Zoltán védett, így Szuper Levente első meccsén kapott lehetőséget a vébén, és a második, valamint a harmadik harmadban ő is átélt néhány meleg pillanatot. Szuper nagyon hálás volt a közönségnek a szurkolásért és a csapat felé áradó szeretetért, és úgy véli, a drukkerek támogatása is kellett, hogy megnyerjék azt a meccset, amelyet saját maguknak tettek nehézzé.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Szupert néha nehéz helyzetbe hozta a védelem

"Lesz mit elemeznie az edzői stábnak, főleg az első harmad után történteket kell kivesézni, de akármekkora közhely is, az a lényeg, hogy két nap alatt kétszer is nyertünk. Nem éreztem, hogy a csapat pánikolt volna 3-3 után, mindenki bízik a másikban, nekem az a dolgom, hogy megfogjam a lövéseket, a többieknek pedig az, hogy belőjék a helyzeteket. Hogy csalódott leszek-e, ha a hátralévő meccsek közül csak az egyiken védek? Nyilván mindenki játszani szeretne, de itt 22 emberről van szó, nem egyénekről beszélünk, a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat, hogy kettőnk közül ki véd, az másodlagos kérdés" - mondta Szuper.

A magyar válogatott legközelebb pénteken játszik a vébén, amikor 19.30-as kezdéssel a spanyol csapat lesz az ellenfele.