Vágólapra másolva!

Lemond a tatai kézielnök, a csapat marad az NB I-ben

Lemond a Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) elnöke, hogy a klub megkaphassa az önkormányzat által ígért támogatást és a kézilabdacsapat bent maradhasson az NB I-ben. A döntést a leköszönő elnök közölte.

Komáromi Lajos elmondta, távozásával szeretné megmenteni a kézilabdát Tatán és az utánpótlást jelentő kétszáz fiatal sportpályafutását. Az elnök hozzátette, november 29-én tartják a tisztújító közgyűlést, melyen nem kívánja jelöltetni magát, és az ülés után átadja tisztségét a klub új vezetőjének.

Korábban a THAC az NB I-ből való visszalépést tervezte, mert elfogytak a szakosztály forrásai. Az önkormányzat ötven millió forintos támogatást szavazott meg a klubnak, de legnagyobb szponzorként az átutalást ahhoz kötötte, hogy elnököt jelölhessen a szervezet élére.

Komáromi Lajos ezt a civil szervezet életébe való beavatkozásnak nevezte és nem volt hajlandó lemondani, az önkormányzat pedig kijelentette, ha a hónap végéig nem tartanak tisztújítást a THAC-nál, visszavonja a megítélt támogatásról szóló határozatát.

Michl József polgármester (KDNP) elmondta, a döntést tudomásul vette és reméli, hogy a klub olyan elnököt választ, aki jobban együttműködik az önkormányzattal.