Vágólapra másolva!
A magyar U18-as nőijégkorong-válogatott hosszabbításban 2-1-re győzött Németország ellen az A csoportos vébén, így minden valószínűség szerint bennmaradt, ami óriási bravúrnak számít.

Gömöri Csaba csapata év elején harcolta ki a feljutást a legjobbak közé, és az A csoportban is megmutatta, micsoda potenciál rejlik benne, amikor az első fordulós meccsen a második harmadban 1-1-re állt a címvédő Kanada ellen. A tengerentúliak végül 4-1-re nyerték azt a meccset, vasárnap pedig következett a németek elleni csata, amelyet előzetesen a leginkább nyerhetőnek tartott mindenki.

Az első harmadból öt perc volt hátra, amikor a németek Lubbert révén vezetést szereztek, amire a második felvonásban jött a válasz, Németh Bernadett volt emberelőnyből eredményes, Huszák Alexandra és Jókai-Szilágyi Kinga pedig a gólpasszt jegyezte. A folytatásban nem született újabb gólt, így következett a hosszabbítás, amelynek harmadik percében Kiss-Simon Franciska passza után Huszák mindent eldöntött.

A bravúros győzelem azt jelenti, hogy a magyar csapat nagy valószínűséggel bennmaradt, mivel nehezen elképzelhető, hogy a németek legyőzzék Kanadát az utolsó körben, január elsején. A magyar válogatott a házigazda finnekkel játszik újév napján, az a meccs arról dönthet, hogy kivel játszhatnak a lányok az elődöntőért.

Nem győzzük azonban hangsúlyozni, hogy innentől kezdve minden meccs ajándék a csapatnak, hiszen már a bennmaradás is elképesztően nagy dolog, mivel eddig sohasem járt ilyen magasságban magyar női csapat.

U18-as nőijégkorong-vb, második forduló:
Magarország - Németország 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)