Lehet, hogy véget ért Durant szezonja

Kevin Durant, kosárlabda, NBA
UNITED STATES, Atlanta : ATLANTA, GA - JANUARY 23: Kevin Durant #35 of the Oklahoma City Thunder reacts during the game against the Atlanta Hawks at Philips Arena on January 23, 2015 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az előző szezon legértékesebb játékosának választott Kevin Durantra sérülés miatt határozatlan ideig nem számíthat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Oklahoma City Thunder csapata.

Sam Presti klubigazgató szerint a szakemberek döntenek majd arról, mikor térhet vissza a sztár, de azt hozzátette, ez csak akkor lesz, amikor már fájdalom nélkül tud játszani. Ez azt jelenti, hogy Durant akár a rájátszásról is lemaradhat, ha addigra nem lesz tünetmentes.

Durant jobb lábfejét egy törés miatt még tavaly októberben megműtötték, majd február 23-án ismét egy apróbb beavatkozást hajtottak végre, hogy csökkentsék a fájdalmát, de az továbbra sem múlt el.

Kevin Durant mindössze 27 meccset játszott a szezonban Forrás: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

A 26 esztendős játékos négyszer volt a bajnokság legeredményesebbje, hatszor játszott All Star-gálán és 2012-ben olimpiai bajnok lett az amerikai válogatottal. A jelenlegi szezonban mindössze 27 mérkőzésen játszott, átlagosan 25,4 pontot dobott, 6,6 lepattanót szedett és 4,1 gólpasszt osztott ki.