Csupa jóból válogatva kialakult a pólósok vébékerete

Keszthelyi Rita Budapest, 2014. július 19.
Keszthelyi Rita gólt dob a budapesti női vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Nagy-Britannia mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 20-án. Magyarország - Nagy-Britannia 16-5. 
MTI Fotó
Budapest, 2014. július 19. Keszthelyi Rita gólt dob a budapesti női vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Nagy-Britannia mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 20-án. Magyarország - Nagy-Britannia 16-5. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki a július végi-augusztus eleji oroszországi világbajnokságon vízbe száll.

A szakvezető húsz jelölttel kezdte a vb-felkészülést június elsején, és két lépésben mostanra szűkítette le csapatát arra a tizenhárom főre, aki a kazanyi sportági csúcseseményen szerephez jut.

A szombaton közzétett lista tanúsága szerint a nemzeti együttest javarészt olyanok alkotják, akik a 2013-as barcelonai világbajnokságon, illetve a tavalyi, margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek.

Nevezetesen kilencen vannak, akik mindkét világversenyen felállhattak a dobogó alsó fokára: a kapus Bolonyai Flóra, a mezőnyjátékosoknál pedig Antal Dóra, Bujka Barbara, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya és Tóth Ildikó maradt a válogatottban.

Keszthelyi kirobbanthatatlan a válogatottból Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kapusok közül Kasó Orsolyának, a mezőnyjátékosok közül Csabai Dórának, Kisteleki Hannának és Máté Zsuzsannának nem sikerült kiharcolnia a csapattagságot. Amint azt a kapitány a szövetség honlapjának, a Waterpolo.hu-nak elmondta, nem volt könnyű a döntést meghoznia.

- közölte Merész András. "Amióta elkezdtük a felkészülést, jó hozzáállással, becsülettel dolgoztak a lányok. A kimaradóktól is úgy búcsúztam, hogy eszük ágában se legyen feladni, tegyenek rá még egy lapáttal, és ősszel újra komoly verseny lehet a csapatba kerülésért."

Nehéz dolga volt Merész Andrásnak Forrás: MTI/Kovács Tamás

A válogatott a világbajnokság helyszínére július 23-án repül el, előtte Budapesten gyakorol, illetve most vasárnap Debrecenben még egy hivatalos mérkőzést vív a Magyarországon edzőtáborozó kínai nemzeti együttessel, egyik leendő kazanyi csoportellenfelével.

A vb-re utazók névsora: Bolonyai Flóra, Gangl Edina - kapusok, Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Menczinger Kata, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó - mezőnyjátékosok