Vágólapra másolva!
Szoboravatással egészül ki a már hetedik alkalommal sorra kerülő ifj. Ocskay Gábor jégkorong-emléktorna, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek meg Székesfehérváron, a Fehérvár AV19 csarnokában.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, a megyeszékhely polgármestere azt mondta, a két szombati mérkőzés között avatják fel ifj. Ocskay Gábor egészalakos szobrát, amelyet Nagy Benedek szobrászművész alkotott.

"Olyan emberre emlékezünk, aki nemcsak a magyar jégkorongért, hanem a város közösségéért is sokat tett, egy példaképre, akit a következő évtizedek minden fiatal generációjának meg kell mutatni" - jelentette ki Cser-Palkovics.

A Fehérvár a tavalyi győztessel játszik

Az emléktornán a házigazda mellett a ljubljanai HDD Telemach Olimpija, az osztrák Moser Medical Graz 99ers és a szlovák HK 36 HANT Skalica együttese szerepel. Szombat 15.30-kor a Skalica csap össze a Grazzal, 19.00-kor pedig a Fehérvár mérkőzik meg a tavaly győztes Olimpijával. A nyertesek vasárnap 18.00-kor vívják a döntőt, a vesztesek 15.00-kor játszanak a bronzéremért.

Fekti István, az ifj. Ocskay Gábor jégkorong-akadémia igazgatója azt mondta, a díjakat és a különdíjakat a Herendi Porcelán biztosítja, a szombat esti mérkőzés előtt pedig elbúcsúztatják Tokaji Viktor volt csapatkapitányt.

A legjobb hat közé kellene bekerülni

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 amerikai vezetőedzője azt emelte ki, hogy olyan játékosok érkeztek az együttesbe, akik keménységben és technikai tudásban is hozzá tudnak tenni az eredményességhez. "A súlyos sérülése után lábadozó Bartalis István kiesése nagy veszteség a számunkra, de november-decemberben visszatérhet - mondta a szakvezető. - A keretünk jelenleg 22 főből áll, mindannyian különböző karakterek, belőlük kell egy egységes, ütőképes csapatok gyúrni."

Pallin azt mondta, az osztrák liga (EBEL) alapszakaszában a legjobb hat közé kerülés a cél, de nem lesz könnyű dolguk, mert legalább három riválisuk nagyon megerősítette a keretét. A középszakaszban a vezetőedző szerint kemény és jó játékkal sikeresek lehetnek, a rájátszásban pedig ugyanerre lesz szükségük.

Az elmúlt szezonban az Év játékosának választott kapus, Hetényi Zoltán azt emelte ki ifj. Ocskay Gáborral kapcsolatban, hogy szerencsésnek tartja magát, amiért fiatalon együtt játszhatott vele. "Megtanította, hogy a tehetség mellett kemény munkára is szükség van a sikerhez" - jelentette ki. Hetényi azt mondta, az emléktorna ifj. Ocskay Gábor emléke miatt is fontos, számára ez plusz motivációt jelent.