Hanga a címvédő ellen is csillogott az Euroligában

Fenerbahce vs Baskonia - Turkish Airlines Euroleague Fenerbahce thy BASKETBALL Turkish Airlines Euroleague Baskonia
ISTANBUL, TURKEY - MARCH 09: Bogdan Bogdanovic (L) of Fenerbahce vies for the ball against Adam Hanga of Baskonia during the Turkish Airlines Euroleague basketball match between Fenerbahce and Baskonia at Ulker Sports Arena in Istanbul, Turkey on March 09, 2017. Oktay Cilesiz / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám volt a spanyol Baskonia Vitoria Gasteiz legjobbja a címvédő CSZKA Moszkva elleni győzelem során a férfi kosárlabda Euroliga pénteki játéknapján.

A sorozatban legutóbb negyedik baszk csapat a 26. fordulóban 13 126 néző előtt fogadta az orosz gárdát, és óriási csatában 79-78-ra nyert. A magyar csapatkapitány a kezdőötös tagjaként 25 perc alatt 15 pontot szerzett, ezzel együttese legjobbjának bizonyult.

A találkozó összefoglalója 2 percbe sűrítve:

"Legyőztük a tavalyi bajnokot, és mivel csupán négy meccs maradt az alapszakaszból, roppant fontos ez a győzelem a számunkra. Remek harmadik negyedet hoztunk 27-21-gyel, a megbeszélt taktikát játszottuk" - nyilatkozta a 27 éves légiós, hozzátéve, a mezőny nagyon egyben van, s a következő hetekben fog eldőlni a végső sorrend.

Hanga két remek megmozdulása - egy gólpassz a hatodik és egy tökéletes ütemű blokk a harmadik helyen - is bekerült a forduló tíz legszebb megmozdulását felvonultató összefogalóba.

A spanyol bajnokságban a hétvégén pihenő Vitoria 15 győzelemmel és 11 vereséggel a tabella ötödik helyén áll. Az alapszakasz után a 16 csapatos mezőny nyolc legjobbja folytatja az április 18-án rajtoló negyeddöntőben.