Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatottat 2016 májusa és idén január között irányító dán Kim Rasmussen lett a montenegrói szövetségi kapitány.

A montenegrói szövetség honlapjának hétfői közleményében nem szerepel, mennyi időre szól a szerződése a 48 éves trénernek, aki a jövő csütörtökön kezdődő dániai Európa-bajnokságon mutatkozik be a kispadon. A montenegrói együttes a csoportkörben a házigazdákkal, valamint Franciaországgal és Szlovéniával találkozik. Munkáját másodedzőként Bojana Popovic, kapusedzőként Gojko Vucinic segíti.

Kim Rasmussen, a magyar válogatott korábbi kapitánya Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Edzői pályafutása során Rasmussen Bajnokok Ligáját nyert a román CSM Bucuresti csapatával, a lengyel válogatottat pedig kétszer is világbajnoki negyedik helyhez segítette. A magyar válogatott az Európa-bajnokságon 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik, a világbajnokságon 2017-ben a 15., tavaly pedig a 14. lett az irányításával.

A montenegrói nemzeti együttesnél a svéd Per Johanssont váltja, aki a decemberi Európa-bajnokság után mindenképpen távozott volna.

Egyelőre úgy tűnik, a dán tréner továbbra is betölti a lengyel MKS Lublin vezetőedzői posztját, de könnyen lehet, hogy hamarosan a montenegrói Buducnost Podgorica szakvezetője lesz, Dragan Adzic ugyanis több mint tíz év után lemondott, miután csapata szombaton 34-29-re kikapott Győrben a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Adzic irányításával a Buducnost 2012-ben és 2015-ben BL-t, 2010-ben KEK-et nyert.