Fantasztikusan védett élete első vb-meccsén a torna nagy esélyese ellen - videó

Wesley Pardin francia kézilabda válogatott
Norway's pivot Petter Overby (2ndL) shoots to score past France's goalkeeper Wesley Pardin during the 2021 World Men's Handball Championship between Group E teams Norway and France at the 6th of October Sports Hall in 6th of October city, a suburb of the Egyptian capital Cairo on January 14, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Wesley Pardin, a francia férfi kézilabda-válogatott kapusa mindenkit meglepett csapata Norvégia elleni mérkőzésén a világbajnokság csütörtöki napján.

A 31 éves kapus a tavalyi Európa-bajnokságon egy mérkőzésen már pályára léphetett a francia nemzeti csapatban. Azon a Bosznia-Hercegovina elleni meccsen 36 %-os hatékonysággal hozta le azt a harminc percet, amit Didier Dinart adott neki.

Pardin áttörése - idősebb kora ellenére - ezen a világbajnokságon következhet be. Thierry Omeyer visszavonult, Cyril Dumoulin nincs ott a keretben, Vincent Gérard pedig nem élete formájában érkezett Párizsból Egyiptomba. Így kaphatta meg a lehetőséget az új szövetségi kapitánytól, Guillaume Gille-től, amivel maximálisan élni tudott:

Pardin 18 védést bemutatva 45 %-kal zárta a vb-favorit Norvégia elleni első meccset.

A francia csapat a Pays d'Aix kapusa és a kilenc gólos veszprémi Kentin Mahé vezérletével kisebb meglepetésre 28-24-re legyőzték a már-már túlzottan is Sander Sagosen játékára építő riválist. Az egyiptomi torna a 2004-es Eb óta az első, amin Nikola Karabatic nem lehet ott. A PSG irányítója sérülés miatt kénytelen távol maradni minden idők első 32 csapatos tornájától.

Norvégia ezzel a vereséggel akár nagy bajba is kerülhet a negyeddöntőbe jutást illetően. Erről a középdöntős ágról mellettük és Franciaország mellett Portugália harcolhat a két negyeddöntős helyért. Ha a portugálok legyőzik a franciákat, a norvégok pedig megverik a portugálokat, akkor egy hármas körbeverés esetén a gólkülönbség számíthat a csapatok között.