Vágólapra másolva!
A francia válogatott kézilabdázója, Luc Abalo hetek óta nem tud hazajutni norvégiai otthonába, mert a hatóságok a járványhelyzet miatt nem engedik be a skandináv országba.

A franciák jobbszélsője 2020 nyarán igazolt Norvégiába, az Elverum csapatához, és az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság után, amikor leszállt az oslói repülőtéren, nem engedték be a skandináv országba.

- mondta Mads Fredriksen, az Elverum kézilabdacsapatának vezérigazgatója.

A Sport365.hu megírta, hogy a francia játékosnak vissza kellett fordulnia a Gardemoen reptérről, miután Norvégia januárban lezárta a határait a koronavírus-járvány miatt.

- magyarázta az Elverum vezérigazgatója, a norvég kormányrendeletre hivatkozva.

Az eset után Abalo úgy döntött, hazatér Párizsba.

Ott azonban lakása már nem volt meg, ezért a klubja és a Francia Kézilabda Szövetség elszállásolta őt egy párizsi szállodai szobában.

Luc Abalo jelenleg egy szállodában tartózkodik Párizsban Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Fredriksen elmondása szerint Abalo rendkívül szigorú felügyelet alatt él, kétnaponta tesztelik, de ezt szinte senki sem tudja. A kézicsapat vezérigazgatója hozzátette, hogy nem ismer egy sportolót sem, aki ilyen abszurd helyzetbe került volna.

Norvégiában szigorú szabályozások vannak érvényben, a be nem jelentett külföldieknek meg kell felelniük a beutazási korlátozások alóli mentességnek.

- nyilatkozta Hilde Barstad igazságügyi miniszter.

Érdekesség, hogy az Elverum az elmúlt hetekben Európa számtalan országában játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést, és a PSG elleni találkozón Abalo is ott lehetett, mivel még Franciaországban tartózkodik.

A 36 éves kézilabdázó hamarosan csatlakozni fog a francia válogatott keretéhez, amellyel március 15-ig edz. Azt azonban még nem tudja, hol fog lakni addig.