Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) jogerősen pert nyert Kim Rasmussennel, a női válogatott korábbi szövetségi kapitányával szemben.

Az MKSZ honlapján megjelent hétfői közlemény szerint a másodfokú eljárásban meghozott ítélet megállapítja, hogy az edző megszegte a megbízási szerződésének rendelkezéseit, így a szövetség részéről jogszerű volt a megállapodás felmondása.

A dán edzőt a 2019 decemberében, a Kumamotóban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a Románia elleni vesztes csoportmérkőzésen előbb sárga lappal figyelmeztették, majd a hajrában a reklamálása miatt kétperces kiállítással sújtották csapatát. A játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs utáni sajtótájékoztatón

úgy fogalmazott, a bírók és a zsűri személyes támadást intéztek ellene, kijelentése miatt pedig a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottsága felfüggesztette,

az etikai bizottság hatáskörébe utalva az ügyet.

Rasmussent 2020. január 7-én menesztette a magyar szövetség, az IHF pedig később másfél millió forintra büntette és visszamenőleges hatállyal két hónapra eltiltotta.

A szakvezető a lengyel válogatottal 2013-ban és 2015-ben is negyedik lett a világbajnokságon, majd 2016-ban a román CSM Bucuresti csapatát Bajnokok Ligája-győzelemig vezette. A magyar válogatott élére 2016 májusában nevezték ki,

irányításával a nemzeti együttes története legrosszabb Európa-bajnoki, és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta.

A kontinenstornán 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik helyen végzett, a vb-n 2017-ben 15., 2019-ben pedig 14. lett.

A dán szakember a távozása óta a montenegrói válogatottat is irányította, idén májustól pedig a dél-koreai női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A bíróság tavaly novemberben, első fokon Rasmussennek adott igazat.