Vágólapra másolva!
Az NKA Universitas PEAC a hazai pályán szerzett nyolcpontos hátrány után az idegenbeli visszavágón is kikapott a francia Villeneuve d'Ascq együttesétől, így búcsúzott szerdán a női kosárlabda Európa Kupától.

Női EK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Villeneuve d'Ascq LM (francia)-NKA Universitas PEAC 74-44 (13-7, 19-12, 33-11, 9-14)
A magyar csapat legjobb dobói: Simon 12, Sanchez 9
Továbbjutott a Villeneuve d'Ascq, kettős győzelemmel.

A pécsi együttes történelmi lehetőség előtt állt, ugyanis a klub 2012-es alapítása óta először juthatott a negyeddöntőbe a második számú kontinentális kupasorozatban. A múlt csütörtöki első meccs ugyanakkor nem adott okot a bizakodásra, ugyanis Jovan Gorec vezetőedző együttese 74-66-ra kikapott Pécsett, s egyben elvesztette szezonbéli hazai veretlenségét is.

A szerdai folytatásban a kosár nélküli első három percet követően a francia bajnokság éllovasa 11-0-ra elhúzott, a baranyai gárda a 8. percben talált először a gyűrűbe. Az összesítésben 19 pontos hátrány nem sok jót ígért a vendégeknek, akik kőkemény védekezést kaptak a palánk alatt, és a nyitónegyedben csak triplából és büntetőből voltak eredményesek.

A második negyed is 11-3-mal indult, azaz ekkor már 22 pontot kellett volna ledolgoznia a magyar csapatnak. A nagyszünetben a PEAC szerb légiósa, Ivana Katanic duplái ellenére 32-19 volt az állás.
Fordulás után hat vendégpontra 20 érkezett a franciáktól, az összesítésben 35 pontos különbség révén pedig eldőlt a találkozó és a továbbjutás is. A PEAC három negyed alatt mindössze 30 pontot hozott össze, így az utolsó szakasz már csak formalitás volt. A magyarok legjobbja Simon Zsófia lett 12 ponttal.

Az Euroliga alatt a második vonalnak számító EK csoportköréből a Pécs és a Győr is továbbjutott, a kieséses szakasz első köréből már csak a baranyaiak léptek tovább, a szlovák Piestanske Cajky elleni kettős győzelemmel. A Győr mindkétszer kikapott a török Galatasaraytól és búcsúzott.