Megsérült a magyar hokiválogatott kapusa, nem utazhat a világbajnokságra

Rajna Miklós remekül védett a litvánok ellen
Vágólapra másolva!
Lábsérülés miatt a kapus Rajna Miklós nem utazhat a pénteken kezdődő tamperei-rigai jégkorong-világbajnokságra, helyére Arany Gergely került.

A most záruló idényben Rajna az Újpest és a brit Coventry együttesében szerepelt, és bizakodva várta a vb-rajtját. Azonban hétfőn olyan sérülést szenvedett, hogy kedd reggelre kiderült, nem tud a válogatottal Tamperébe utazni, így a Kanada elleni kedd (ma esti) utolsó felkészülési összecsapást is kénytelen kihagyni.

Rajna Miklós nem utazhat a világbajnokságra Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

A szakmai stáb Arany Gergelyt, a magyar bajnok Ferencváros kapusát hívta be. Arany az április 17-i keretszűkítésnél került ki a csapatból.

A magyar válogatottban így jelenleg Bálizs Bence, Horváth Dominik és Arany Gergely a három kapus.

Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulatának a világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lesz az ellenfele Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.