Vágólapra másolva!
Azt már korábban bejelentette Mikler Roland, hogy válogatottbeli pályafutása a végéhez közeledik, de szegedi klubkarrierje még függőben volt. Most úgy néz ki, hogy a Pick Szeged egy váratlan kölcsönadás formájában meghosszabbíthatja a kapuslegenda Tisza-parti szerepvállalását.

Mikler Roland, a magyar válogatott és az OTP Bank-Pick Szeged 39 éves kapusa már korábban jelezte, minden bizonnyal a márciusi olimpiai selejtező, illetve annak sikeres megvívása után a nyári párizsi olimpia lesz karrierje utolsó eseménye a nemzeti csapat színeiben.  Klubkarrierjét ugyanakkor még folytatná, és ezt elmondása szerint elsősorban Szegeden tenné meg.

DUVNJAK, Domagoj; JOHANSSON, Eric; MIKLER Roland, Szeged, kézilabda
Mikler Roland még 39 évesen is hétről hétre bizonyítja klasszisát akár a Bajnokok Ligájában is
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Csakhogy a svéd Tobias Thulin szerződtetésével úgy nézett ki, hogy túlkínálat lesz kapus poszton, hiszen Mikler mellett ott van a keretben a fiatal norvég válogatott, Emil Kheri Imsgard is. Három klasszis kapus pedig sok egy csapatba. A háromból azonban minden jel szerint máris kettő lett, ugyanis a handballtransfer.dk dán kézilabdás szakoldal információi szerint a HØJ megegyezett a Kékekkel Imsgard kölcsönvételéről a következő szezonra.

A hírt kiszúró Eurosport hozzáteszi, a jelenleg a másodosztály 3. helyén álló HØJ nagy terveket szövöget, ennek fényében igazolták le a Füchse Berlin 42 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok jobbszélsőjét, Hans Lindberget. A csapat három fordulóval a zárás előtt egyetlen ponttal van lemaradva a listavezető, Grindstedtől, és jelen állás szerint a Midtjyllanddal játszanak osztályozót a feljutásért.